Ελλάδα

Πολυτεχνείο: Σκληρή ανάρτηση Ακρίτα για τον τραυματισμό Μανιού

Πολυτεχνείο: Σκληρή ανάρτηση Ακρίτα για τον τραυματισμό Μανιού
Πολυτεχνείο: Εξαλλη η Ακρίτα σχετικά με τον τραυματισμό του Μανιού κατά την κατάθεση στεφάνων για την επέτειο των 48 ετών.

Κατά την κατάθεση στεφάνου του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο των 48 ετών για το Πολυτεχνείο, ο Στέφανος Μανιός τραυματίστηκε ελαφρά. Άμεση ήταν η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα σχετικά με τον τραυματισμό του πρώην βουλευτή από τους παριστάμενους, όπου χαρακτήρισε όσους του επιτέθηκαν ως “νταβατζήδες του πολυτεχνείου”.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος απευθύνεται σε εκείνους που επιτέθηκαν λέγοντας πως “Απλώσατε χέρι στο Μανιό ρε αλήτες;” και μετά αναφέρει “Στον Μανίο που έχει φάει με το κουτάλι φυλακές και εξορίες”. Φυσικά δεν αφήνει απ’ έξω και το περιστατικό με την Χρυσή Αυγή, όπου το 2015 στη Βουλή ο τότε βουλευτής ύψωσε το ανάστημα το μπροστά στον Κασιδιάρη και το Λαγό που τον έβριζαν και τον τραμπούκιζαν.

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

Σκληρή ήταν η ανάρτηση της Ακρίτα, η οποία αναφέρει τα ακόλουθα:

“Απλώσατε χέρι στον Μανιό ρε αλήτες; Στον Νίκο τον Μανιό τον αγωνιστή της δημοκρατίας; Στον Μανιό που έχει φάει με το κουτάλι φυλακές και εξορίες; Στον Μανιό που ξέσκισε τους Χρυσαυγίτες μέσα στη Βουλή; Κοίτα ρε κάτι νταβατζήδες του Πολυτεχνείου που νομίζουν ότι η επέτειος είναι προίκα από τη μάνα τους. Το αριστερόμετρο να το βάλετε εκεί που ξέρετε, αλήτες.”

Το περιστατικό

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής Κυκλάδων τραυματίστηκε στο δεξί του χέρι στις αντεγκλήσεις με ομάδες φοιτητών στο χώρο του Πολυτεχνείου, όταν ορισμένοι επιχείρησαν -ανεπιτυχώς- να εμποδίσουν αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στεφάνια. Προηγουμένως είχε παρεμποδιστεί και αντιπροσωπεία της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Μανιός συνελήφθη το 1971 για την δυναμική και ένοπλη δράση με την οργάνωση “Κίνημα 20ης Οκτώβρη” και καταδικάστηκε σε 16ετή φυλάκιση. Μετά το Πολυτεχνείο τον εκτόπισαν στη Γυάρο μέχρι τη μεταπολίτευση.

Οι αντιδράσεις κατά της επίθεσης στο Twitter

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments