Πως Να

Χειμώνας: Πως να αποφύγετε τα ξηρά και ταλαιπωρημένα χέρια

Χειμώνας: Πως να αποφύγετε τα ξηρά και ταλαιπωρημένα χέρια
Χειμώνας: Πως να αποφύγετε τα ξηρά και ταλαιπωρημένα χέρια ειδικά φέτος που ο ξηρός αέρας καταστρέφει την υγρασία του δέρματός μας.

Τα ξηρά και τα ταλαιπωρημένα χέρια κάνουν την επαναεμφάνιση τους τώρα στη διάρκεια του χειμώνα. Ο χειμώνας είναι γνωστό ότι έχει πιο ξηρό αέρα ειδικά φέτος σε σχέση με άλλες εποχές και ο ξηρός αέρας τείνει να καταστρέφει την υγρασία του δέρματός μας.

Δυστυχώς, ο εξωτερικός αέρας δεν είναι ο μόνος ένοχος που «κλέβει» την υγρασία του σώματος. Ο ζεστός αέρας που κυκλοφορεί από τις θερμάστρες και τους φούρνους μας μπορεί, επίσης, να οδηγήσει σε ξηρά χέρια και δέρμα, αλλά αυτές δεν είναι οι μόνες προκλήσεις που φέρνει ο χειμώνας. Χειμώνας

Έξι φορές την ημέρα πρέπει να βάζουμε ενυδατική κρέμα

Οι ειδικοί προτείνουν να ξεκινήσετε θεραπεία ενυδάτωσης προτού το δέρμα σας γίνει ξηρό και σκάσει. Όταν σκέφτεστε να δημιουργήσετε μια ενυδατική ρουτίνα, σκεφτείτε να εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα στα χέρια σας τουλάχιστον καθημερινά και έως και 6 φορές την ημέρα για 24ωρη υγρασία. Επειδή, λοιπόν, μπορεί να είναι δύσκολο να θυμάστε να βάζετε ενυδατική κρέμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα, μπορείτε είτε να βάλετε ξυπνητήρι στο κινητό είτε να τοποθετήσετε κρέμες σε σημείο εμφανές στο γραφείο και στο αμάξι.

Ακόμη, δεδομένου ότι το πλύσιμο των χεριών μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα, η διατήρηση ενός μπουκαλιού ενυδατικής κρέμας στο νεροχύτη της κουζίνα ή το νιπτήρα του μπάνιου μπορεί, επίσης, να σας βοηθήσει να αντικαταστήσετε την υγρασία μετά από κάθε φορά που τα πλένετε.

Τα συστατικά που πρέπει να έχουν τα προϊόντα που δοκιμάζεται για ξερό δέρμα οι ειδικοί αποκαλύπτουν: βαζελίνη,  υαλουρονικό οξύ, λανολίνη, βούτυρο καριτέ, γλυκερίνη και αλόη βέρα. Χειμώνας

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την εικόνα των χεριών σας

Τα σαπούνια χεριών μπορούν να αφαιρέσουν τη φυσική υγρασία από το δέρμα, επίσης, οδηγώντας σε σκάσιμο και αιμορραγία, αναφέρει το healthdigest.com, Στην πραγματικότητα, η ισχύς του δερματικού φραγμού σας και ο συνδυασμός πρωτεϊνών, λιπιδίων και ελαίων έχουν να κάνουν πολύ με το πόσο ξηρό θα γίνει το δέρμα σας. Οι πιο αδύναμοι δερματικοί φραγμοί και όσοι έχουν συνήθως πιο ευαίσθητο δέρμα και παθήσεις όπως το έκζεμα είναι πιο επιρρεπείς στο σκάσιμο και την ξηρότητα των χεριών κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments