Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία

ΠΟΕΔΗΝ: Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία
ΠΟΕΔΗΝ: Η ομοσπονδία περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στα νοσοκομεία, ενώ οι γιατροί χάνουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Τραγική χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ την κατάσταση στα νοσοκομεία. Την ίδια ώρα τα κρούσματα στην Ελλάδα ανήλθαν στα 7.317, εκ των οποίων στην Αττική εντοπίστηκαν 1871 κρούσματα και στην Θεσσαλονίκη 1.242.

Ακόμη, η ανακοίνωση συνεχίζει ότι «Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν προλαβαίνουμε να μαζεύουμε τους νεκρούς ασθενείς. Γίνεται επιλογή ασθενών για ΜΕΘ, αλλά και επιλογή ασθενών προς διασωλήνωση», υπογραμμίζει ο κ. Γιαννάκος, βάσει των στοιχείων που συγκεντρώνει καθημερινά για τα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

«Καμία κενή ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα»

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν δεκάδες ασθενείς εκτός ΜΕΘ, ενώ γίνονται επιλογές ασθενών σε τρία επίπεδα: Για διασωλήνωση, για πρόχειρες ΜΕΘ και για κανονική ΜΕΘ. Υπάρχει «πλημμελής ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, με υποτυπώδη εξοπλισμό», υποστηρίζει ο κ. Γιαννάκος.

Στο ΑΧΕΠΑ, υπάρχουν 4 διασωληνωμένοι στις κλινικές.

Στο Ιπποκράτειο, 6 διασωληνωμένοι στο… χειρουργείο!

Στο Παπαγεωργίου 18 διασωληνωμένοι προσωρινά σε ΜΑΦ και δύο στη Στεφανιαία Μονάδα.

Στο Παπανικολάου, εάν δεν βρεθεί κλίνη ΜΕΘ, κατά βάσει, δεν διασωληνώνουν ασθενείς, όπως προαναφέρθηκε. Γι’ αυτό και δεν εμφανίζονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στις κλινικές ή στα χειρουργεία, εξηγεί ο κ. Γιαννάκος.

Στην Κατερίνη ένας διασωληνωμένος ασθενής εκτός ΜΕΘ, στη Χαλκιδική δύο.

Ελάχιστες κενές κλίνες ΜΕΘ και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στη Θεσσαλία «ζορίζουν τα πράγματα». Στο Βόλο έχουν σταθερά πάνω από 4 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, ενώ «πέθανε ένας 60χρονος, περιμένοντας να βρει ΜΕΘ».

Τρεις παθολόγοι νόσησαν από κοροναϊό, με τη διασπορά που υπήρξε στην Παθολογική, μαζί με 8 ασθενείς, και έτσι «ξέμειναν από γιατρούς! Θα βοηθήσουν τώρα εθελοντές γιατροί. Μεταξύ αυτών και ένας πνευμονολόγος, που νοσηλεύτηκε και σώθηκε στη ΜΕΘ από κοροναϊό».

Στο Γενικό Λάρισας, υπάρχουν σταθερά πάνω από 4 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Στη Στερεά Ελλάδα είναι γεμάτες οι ΜΕΘ, εκτός μίας. Όλες οι κλίνες ΜΕΘ γεμάτες και σε Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα.

Στην Ήπειρο, υπάρχουν μόνο 2 κενές κλίνες ΜΕΘ.

Στην Αττική, εμφανίζονται 14 κενές κλίνες ΜΕΘ, με δεκάδες διασωληνωμένους εκτός.

Ενδεικτικά, οι 14 κενές κλίνες ΜΕΘ:

Κρατικό Νίκαιας 6.

Γεννηματάς 5.

Ερυθρός 2.

Θριάσιο 1.

Στην Κρήτη, είναι καλύτερα τα πράγματα με 11 κενές κλίνες ΜΕΘ.

Στην Κέρκυρα, σταθερά με 5 κενές κλίνες στις 7.

Στη Ρόδο, είναι κενές και οι 2 κλίνες ΜΕΘ.

Στη Μυτιλήνη, κενές οι 2 από τις 3 κλίνες ΜΕΘ.

Στη Σάμο, κενές και οι 2 κλίνες ΜΕΘ.

Το ευχάριστο, τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, είναι ότι η ΜΕΘ 5 κλινών στο Αγλαΐα Κυριακού είναι άδεια από μικρά παιδιά – η μόνη στην Αττική.

Στα δυσάρεστα, το βρέφος που νοσηλεύεται επί ημέρες στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου και ένας βρέφος δύο μηνών στη ΜΕΘ του Ρίου.

Επίσης, στη ΜΕΘ του Ρίου νοσηλεύεται αγοράκι σπό το Αγρίνιο δύο μηνών, για το οποίο οι γιατροί δίνουν μάχη να μην διασωληνωθεί. Το παιδάκι νοσηλεύτηκε σε κλινική, πήρε εξιτήριο, υποτροποίασε και τώρα βρίσκεται στη ΜΕΘ, ενώ νοσούσε και η οικογένειά του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments