Τεχνολογία

Instagram: Αλλάζει ο τρόπος εγγραφής στο δίκτυο

Instagram: Αλλάζει ο τρόπος εγγραφής στο δίκτυο
Instagram: Η γνωστή πλατφόρμα κοινωνικών δικτύων αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο εγγραφής για την αποφυγή των bot accounts.

Μετά το πολύωρο black out που είχε γίνει τον Οκτώβριο, το Instagram φέρνει ένα νέο χαρακτηριστικό για τους χρήστες. Πρόσφατα είχε ανακοινώσει ότι θα υπάρχουν χρεώσεις για τους influencer που βρίσκονται στην πλατφόρμα.

Πιο συγκεκριμένα, πλέον το κοινωνικό δίκτυο θα ζητάει βίντεο selfies στο πλαίσιο ελέγχου της ταυτότητας των χρηστών. Με τον τρόπο αυτό θα καταπολεμήσει τους ψεύτικους λογαριασμούς και τα ανεπιθύμητα μηνύματα.  Instagram

Τι ακριβώς θα ζητάει

Το νέο βήμα στη διαδικασία εγγραφής εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τον σύμβουλο μέσων Ματ Ναβάρα. Σε αυτό καλείται ο χρήστης να τραβήξει ένα βίντεο με τον εαυτό του να γυρίζει το κεφάλι του προκειμένου να εξακριβωθεί ότι είναι πραγματικό πρόσωπο.

Η δυνατότητα αυτή αποτελεί νέο μέτρο ασφαλείας και το βίντεο δεν θα είναι ορατό πουθενά στην πλατφόρμα και θα διαγραφεί από τους διακομιστές του Instagram εντός 30 ημερών. Επιπλέον, δεν θα χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου ούτε θα συλλέγει βιομετρικά δεδομένα.

Με αυτό το μέτρο, το Instagram θέλει να αποτρέψει τις bot farms από το να δημιουργούν μαζικά λογαριασμούς Instagram, ωστόσο ένας χρήστης θα μπορεί να δημιουργεί πολλούς λογαριασμούς στην πλατφόρμα. Η νέα δυνατότητα δεν είναι ακόμα διαθέσιμη παγκοσμίως αλλά αναμένεται να είναι προσεχώς.

Λίγα λόγια για το Instagram

Το Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που δίνει την δυνατότητα επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με τους ακολούθους τους (followers) ή με επιλεγμένη ομάδα φίλων, να σχολιάζουν και να δηλώνουν ότι μια δημοσίευση τους αρέσει.

Σήμερα η εφαρμογή μετράει 20 δισεκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Το όνομα της προέρχεται από τον συνδυασμό της λέξης Instant (στιγμιαίο) και telegram (τηλεγράφημα). Το 2012 η εφαρμογή αγοράστηκε από το Facebook, προς ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια Η.Π.Α.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments