Ελλάδα

ΕΙΝΑΠ: Καταγγέλλει τις δηλώσεις Εξαδάκτυλου για τα έξοδα πληρωμής των ανεμβολίαστων

ΕΙΝΑΠ: Καταγγέλλει τις δηλώσεις Εξαδάκτυλου για τα έξοδα πληρωμής των ανεμβολίαστων
ΕΙΝΑΠ: «Είναι τελείως ανοίκειο η πληρωμή της νοσηλείας από τους ανεμβολίαστους, να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη».

Έντονο θυμό στην ΕΙΝΑΠ προκάλεσε η άποψη του πρόεδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ο οποίος είπε πως οι ανεμβολίαστοι πρέπει να πληρώνουν στα νοσοκομεία τα έξοδα της νοσηλείας τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Αθήνας και Πειραιά, σε ανακοίνωσή του «καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΕΙΝΑΠ

Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού

Στην ίδια οργισμένη ανακοίνωση προσθέτει, «αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης».

Τέλος η ΕΙΝΑΠ καλεί «το ΔΣ και τη Συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να του υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιοδήποτε οικονομικών συμφερόντων». Να σημειωθεί εδώ ότι ο κ. Εξαδάκτυλος ερωτηθείς αν είναι θετικός στο να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι τη νοσηλεία τους, απάντησε: «Βεβαίως, ένα μέρος δε θα ήταν καθόλου παράλογο». ΕΙΝΑΠ

Τι είπε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Μιλώντας  στον Σκάι, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) τόνισε πως είναι θετικός στο να πληρώνουν μέρος των νοσηλίων τους, καθώς εισάγονται στην εντατική “από επιλογή”. Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, καταπατούν το δημοκρατικό δικαίωμα των εμβολιασμένων που έχουν ανάγκη θεραπειών για άλλες νόσους, να τις καθυστερούν για τρίτη φορά μέσα στην πανδημία.

Όπως είπε, αυτό προσθέτει κόστος πολλαπλάσιο, το οποίο θα πληρωθεί στη συνέχεια από όλους όσοι θεραπεύονται λίγο αργότερα από την ώρα που θα έπρεπε να θεραπεύονται. Εμφανίστηκε θετικός στο να πληρώνουν ένα μέρος των νοσηλίων, ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες: “Ένα μέρος, δεν θα ήταν καθόλου παράλογο”, είπε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments