Ελλάδα

Nέα μέτρα: Αλλάζει το ωράριο στα εμπορικά καταστήματα

Nέα μέτρα: Αλλάζει το ωράριο στα εμπορικά καταστήματα
Nέα μέτρα: Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός δεν έχουν τιμωρητικό αλλά προστατευτικό χαρακτήρα προς τους ανεμβολίαστους.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μίλησε για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για τους ανεμβολίαστους. Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός δεν έχουν τιμωρητικό αλλά προστατευτικό χαρακτήρα προς τους ανεμβολίαστους και έχουν ως κύριο στόχο να κρατήσουν την κοινωνία ανοιχτή και την οικονομία, ανέφερε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων. Nέα μέτρα

Μόνο στην εστίαση θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι με αρνητικό τεστ

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ανεμβολίαστοι, εκτός από την εστίαση, δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε γυμναστήρια, μουσεία, θέατρα, σινεμά κ.ά., ακόμα και με αρνητικό τεστ. Ωστόσο, θα έχουν πρόσβαση στα καταστήματα τροφίμων και στα φαρμακεία, καθώς και στις εκκλησίες με την επίδειξη αρνητικού τεστ. Όπως είπε τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 10:00 έως τις 21:00 προκειμένου αποφευχθεί ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τα Νέα μέτρα θα βοηθήσουν να έχουμε μια καλύτερη εικόνα της πανδημίας.

«Να τηρήσουμε τη συμφωνία που έχουμε κάνει με την κοινωνία να μην πάμε σε lockdown. To ΕΣΥ πιέζεται, αλλά αντέχει», τόνισε ο υπουργός Θάνος Πλεύρης για τα Νέα μέτρα.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι στοχευμένα, δήλωσε.

Nέα μέτρα

Έκανε λόγο για τρία στάδια:

  • Χώρους που είναι ανοικτοί για όλους (φαρμακεία, καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ)
  • Χώρους με χαρακτηριστικά μιας ανάγκης για εμβολιασμένους ή ανεμβολίαστους με rapid test (λιανεμπόριο, εκπαίδευση, χώροι εργασίας, ανοικτοί χώροι εστίασης, χώροι λατρείας).
  • Στο δημόσιο θα υπάρξει κυλιόμενο ωράριο από τις 07.00 έως τις 21.30. Θα υπάρξει και για το λιανεμπόριο συγκεκριμένο ωράριο.
  • Χώρους διασκέδασης και κλειστούς χώρους που η πρόσβαση είναι μόνο για εμβολιασμένους (εστίαση, σινεμά, θέατρα, μουσεία, γυμναστήρια). Για τους ανήλικους δίνεται η δυνατότητα του self test.
  • Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε:
  • Στους εσωτερικούς χώρους εστίασης μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες τους τελευταίους 6 μήνες
  • Στους εξωτερικούς χώρους εστίασης και ανεμβολίαστοι με διαγνωστικό έλεγχο
  • Στα σούπερ μάρκετ 1 άτομο ανά 9 τ.μ.
  • Ανοιχτά τα καταστήματα λιανεμπορίου από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τις καθημερινές
  • Είσοδος στα καταστήματα με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test και την επίδειξη εγγράφου ταυτοπροσωπίας
  • Οι έλεγχοι από υπαλλήλους ή ιδιοκτήτες της επιχείρησης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments