Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο 18χρονοι για ληστείες σε ψιλικατζίδικα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο 18χρονοι για ληστείες σε ψιλικατζίδικα
Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν δεκατρείς ένοπλες ληστείες και τρεις απόπειρες σε καταστήματα ψιλικών, από δύο 18χρονους ημεδαπούς.

Στη Θεσσαλονίκη εξιχνιάστηκαν 13 ένοπλες ληστείες και 3 απόπειρες σε καταστήματα ψιλικών κατά το τελευταίο δίμηνο. Συνελήφθησαν από άνδρες της ασφάλειας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας δύο ημεδαποί 18χρονων.

Η ανάλυση του γεωγραφικού προφίλ, η αξιολόγηση αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και η μελέτη του τρόπου δράσης ατόμων που ενέχονται σε έκνομες ενέργειες, οδήγησαν στην εξιχνίαση δεκατριών 13 ένοπλων ληστειών και τριών περιπτώσεων απόπειρας ληστείας, με την ταυτόχρονη ταυτοποίηση των δραστών στη Θεσσαλονίκη. Θεσσαλονίκη

Δρούσαν από κοινού με τη χρήση όπλου

Πρόκειται για δύο 18χρονους ημεδαπούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς βραδινές ώρες της Τετάρτης 17 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη, κινούμενοι στις περιοχές Πυλαίας και Πολίχνης, διέπραξαν δύο ληστείες σε καταστήματα ψιλικών, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και διάφορα εμπορεύματα.

Η δράση τους εντοπίζεται στις περιοχές κέντρου πόλης, Νεάπολης, Πολίχνης και Πεύκων το χρονικό διάστημα από 11 Σεπτεμβρίου έως και 13 Νοεμβρίου του 2021, κατά την οποία, δρώντας άλλες φορές μόνος του ένας εκ των δραστών και άλλες φορές από κοινού, με χρήση, κατά περίπτωση, είτε αιχμηρών αντικειμένων είτε πιστολιού αφαιρούσαν χρηματικά ποσά από καταστήματα ψιλικών.

Θεσσαλονίκη

Ο ένας έχει απασχολήσει την αστυνομία και στο παρελθόν

Έγιναν έρευνες στις οικίες τους, σε μία εκ των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού που τοποθετούν τον κάτοχό τους στα σημεία των ληστειών.

Αναφέρεται ότι, ένας εκ των συλληφθέντων έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για υποθέσεις κλοπών.

Οι δύο νεαροί θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η πρώην Σταρ Ελλάς έπεσε θύμα ληστείας στο ίδιο της το σπίτι 

Σοκ προκαλεί η εξιστόρηση όσων έζησε η 35χρονη Διονυσία Κουκίου στην Γλυφάδα, όταν τρεις ληστές μπήκαν στο σπίτι της και της αρπάξαν μεγάλο χρηματικό ποσό αλλά και κοσμήματα. Η Σταρ Ελλάς έμεινε όμηρος στα χέρια των ληστών που της είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι της και με την απειλή ότι θα την ξυλοκοπούσαν, την ανάγκασαν να τους ανοίξει την πόρτα.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες φορούσαν κουκούλες για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και μόλις είδαν τη γυναίκα να βγαίνει από το σπίτι, την ακινητοποίησαν και την υποχρέωσαν να τους ανοίξει την πόρτα. Μπήκαν στο εσωτερικό και εκεί ένας άνδρας την κρατούσε ακινητοποιημένη και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας άρχισαν να ψάχνουν κάθε γωνιά του σπιτιού.

Αφού πήραν χρήματα, αξίας 11.000 ευρώ, και κοσμήματα, αξίας 20.000 ευρώ, έφυγαν χωρίς να αφήσουν πίσω τους κανένα ίχνος, καθώς φαίνεται να φορούσαν γάντια. Το θύμα ειδοποίησε αργότερα την Αστυνομία, η οποία πήρε DNA και αποτυπώματα, ενώ συνεχίζει την έρευνα για να βρεθεί κάμερα, η οποία ενδεχομένως να έχει καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.

Σημειώνεται ότι, το θύμα εργαζόταν επί χρόνια στον χώρο της μόδας, ενώ μέχρι το 2014 είχε δεσμό με τον Τάσο Μπερδέση, τον πυγμάχο που δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2021 έξω από το γυμναστήριό του μετά από μαφιόζικο χτύπημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments