Ελλάδα

Απογραφή 2021: Γιατί ρωτούν πόσα δωμάτια έχουμε στο σπίτι

Απογραφή 2021: Γιατί ρωτούν πόσα δωμάτια έχουμε στο σπίτι
Απογραφή 2021: Αν και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η απογραφή υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για κάποιες εκ των ερωτήσεων που κάνουν οι απογραφείς.

Σε εξέλιξη είναι η απογραφή 2021 καθώς οι 60.000 απογραφείς έχουν ξεκινήσει να μοιράζουν σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα τους φακέλους προκειμένου να γίνει η ηλεκτρονική διαδικασία. Είναι η πρώτη φορά που θα επιχειρηθεί η αυτοαπογραφή του πληθυσμού.

Μέσω της απογραφής, γίνεται η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε περιφερειακή ενότητα, δήμο ή κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την επικράτεια (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές), ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει

Η απογραφή όμως έχει προκαλέσει και αντιδράσεις, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες αρνούνται να εμπλακούν στη διαδικασία. Προβληματισμό προκαλούν μάλιστα και κάποιες ερωτήσεις όπως «πόσα δωμάτια έχει το σπίτι σας».

Η ΕΛΣΤΑΤ λοιπόν απαντά σε ερωτήσεις πολιτών, μέσω Twitter:

Λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής

1. Αρχικά, εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη, στην οποία επιλέγετε «Αυτοαπογραφόμενος».

 svg%3E

2. Στη συνέχεια, εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη, στην οποία πρέπει να πληκτρολογήσετε στους κωδικούς taxis και να επιλέξετε «Είσοδος». svg%3E

3. Κατόπιν, εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη, στην οποία επιλέγετε «Αποστολή».

4. Στη συνέχεια εμφανίζεται η εξής ενημέρωση: «ΕΛΣΤΑΤ-Στοιχεία Χρήστη από ΓΓΠΣ Σας ενημερώνουμε ότι για τον σκοπό της ηλεκτρονικής ταυτοποίησής σας, η εφαρμογή “ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 2021” θα αποκτήσει πρόσβαση στα βασικά στοιχεία Μητρώου (ΑΦΜ, Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, Μητρώνυµο, Έτος Γέννησης) που παρέχονται από το φορολογικό μητρώο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, που διαχειρίζεται η Α.Α.∆.Ε. ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΠΙΝΑΚΑ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments