Ελλάδα

Καπραβέλος: Ξεκινάμε εφημερία χωρίς να έχουμε άδεια ΜΕΘ

Καπραβέλος: Ξεκινάμε εφημερία χωρίς να έχουμε άδεια ΜΕΘ
Καπραβέλος: Νέα έκκληση έκανε προς την πολιτεία ο διευθυντής της ΜΕΘ λέγοντας πως τα πράγματα στα νοσοκομεία είναι πολύ άσχημα.

Ο Νίκος Καπραβέλος μίλησε σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στην εικόνα των νοσοκομείων. «Έίμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «Έχουμε φτάσει στα όρια της αντοχής του συστήματος, των γιατρών και των νοσηλευτών», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος, τονίζοντας ότι η συμμόρφωση με τα ήδη υπάρχοντα μέτρα είναι καθοριστική για τον έλεγχο της πανδημίας. Μάλιστα τόνισε ότι στο νοσοκομείο Παπανικολάου ξεκινάει σήμερα η εφημερία μας χωρίς κανένα διαθέσιμο κρεβάτι εντατικής. «Δεν έχει ξαναγίνει», σχολίασε ο ίδιος

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Τρεις βασικοί άξονες για την διαχείριση της πανδημίας

Παράλληλα, ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι παρά την αύξηση που σημειώνεται στους νεκρούς από κορωνοϊο, δεν αναμένεται αυτός ο αριθμός φτάσει σε τριψήφιο νούμερο. Επιπλέον, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε τρεις βασικούς άξονες για την διαχείριση της πανδημίας:

– Προαστασία της οικονομίας από την επιβολή οριζοντίων μέτρων – Φρένο σε θανάτους μαζί με τήρηση των μέτρων – Ενίσχυση του ΕΣΥ

“Θα έχουμε 2.000 νεκρούς χωρίς το ελάχιστον μέτρο της μάσκας παντού “

«Εγώ και οι συνάδερφοί μου δεχόμαστε μια μεγάλη πίεση που αντανακλά το μέγεθος της συμφοράς που συμβαίνει στην κοινωνία. Η διασπορά είναι τεράστια» συμπλήρωσε. Παράλληλα, ο κ. Καπραβέλος έκανε λόγο για μάσκες παντού, τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους, «σαν ένα καμπανάκι της πολιτείας, ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη κατάσταση».

Ακόμα είπε ότι «θα έχουμε 2.000 νεκρούς χωρίς το ελάχιστον μέτρο της μάσκας παντού και για όλους». Την ίδια στιγμή, ο ίδιος -μιλώντας το πρωί στο MEGA, είπε ότι η εφημερία στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» φτάνει στο τέλος της με 110 προσελεύσεις, 45 εισαγωγές και διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

«Γέμισαν οι νεκροθάλαμοι του νοσοκομείου» είπε ο Νίκος Καπραβέλος χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε ο κ. Καπραβέλος, το 95% των ανθρώπων που προσέρχονται στο νοσοκομείο είναι σε βαριά κατάσταση και νέοι μάλιστα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments