Αθλητισμός

F1 Qatar: «Βασιλιάς» ο Χάμιλτον – Εντυπωσιακός ο Αλόνσο

F1 Qatar: «Βασιλιάς» ο Χάμιλτον – Εντυπωσιακός ο Αλόνσο
F1 Qatar: Ο Βρετανός μείωσε στους οχτώ την απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας και τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο Grand Prix της F1 στο Qatar, έχοντας την πρωτοπορία από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος του αγώνα και πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη και 102η νίκη καριέρας, μειώνοντας στους οχτώ την απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας και τον Μαξ Φερστάπεν, δύο αγώνες πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ο Ολλανδός της Red Bull κατάφερε να περιορίσει κατά πολύ τη «ζημιά» της εκκίνησης από την 7η θέση μετά τη τιμωρία που δέχθηκε πριν την έναρξη του αγώνα και κάνοντας διαδοχικές προσπεράσεις στο ξεκίνημα, ανέβηκε δεύτερος και δεν αγχώθηκε καθόλου στο υπόλοιπο του Grand Prix καθώς δεν είχε τον ρυθμό να απειλήσει τον Χάμιλτον και από την άλλη δεν τον απειλούσε κανείς. Παράλληλα, μπόρεσε να πάρει και τον επιπλέον βαθμό του ταχύτερου γύρου.

F1 Qatar: Έκλεψε τις εντυπώσεις ο Αλόνσο

Ωστόσο, το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος τερμάτισε τρίτος με την Alpine και ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά μετά από εφτά χρόνια και το Grand Prix της Ουγγαρίας. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έδειξε την κλάση του και με σωστή διαχείριση των ελαστικών πήρε την τρίτη θέση και παράλληλα ψηφίστηκε ως «ο οδηγός της ημέρας» από τους φιλάθλους.

Σέρχιο Πέρες, Εστεμπάν Οκόν, Λανς Στρολ, Κάρλος Σάινθ, Σαρλς Λεκλέρκ, Λάντο Νόρις και Σεμπάστιαν Φέτελ συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Πολύ άσχημος αγώνας από τον Βάλτερι Μπότας, με τον Φινλανδό να παθαίνει κλατάρισμα στο ελαστικό του και λίγους γύρους αργότερα να μπαίνει στα pits για να αποχωρήσει.

Μετά από αυτά τα αποτελέσματα, ο Μαξ Φερστάπεν διατήρησε την πρώτη θέση στη βαθμολογία με 351,5 βαθμούς, ωστόσο είδε τον Χάμιλτον να μειώνει στους οχτώ τη μεταξύ τους απόσταση, με τον Βρετανό να ανεβαίνει στους 343,5.

«Ντέρμπι» ωστόσο υπάρχει και στη βαθμολογία των κατασκευαστών, με τη Red Bull να πλησιάζει στους πέντε βαθμούς (546,5 – 541,5) τη Mercedes. Επόμενος αγώνας είναι στη νέα πίστα της Σαουδικής Αραβίας το τριήμερο 3-5 Δεκεμβρίου, με το πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται το διάστημα 10-12 Δεκεμβρίου στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments