Ελλάδα

Απογραφή 2021: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν λάβει τον φάκελο

Απογραφή 2021: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν λάβει τον φάκελο
Απογραφή 2021: Θα δοθεί παράταση της προθεσμίας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών 2021 που διενεργεί η ΕΛΣΤΑΤ, αλλά ορισμένα νοικοκυριά όντως δεν έχουν λάβει ακόμα τον φάκελο με τον μοναδικό κωδικό που τους επιτρέπει να κάνουν την απογραφή ηλεκτρονικά. Όπως είπε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Αθανάσιος Θανόπουλος θα δοθεί παράταση της προθεσμίας, ενώ όσοι δεν έχουν λάβει τον φάκελο α χρειαστεί να κάνουν και λίγη υπομονή γιατί πιθανότατα θα φθάσει, έστω και με καθυστέρηση.

Απογραφή 2021: Τι θα γίνει αν δεν έχει έρθει ούτε ο απογραφέας έως τις 26 Νοεμβρίου

Όπως δήλωσε ο κ. Θανόπουλος στο Mega, “δεν χρειάζεται να αγχώνεται κανείς για το χαρτάκι της απογραφής. Θα υπάρχει όσος χρόνος χρειάζεται για να κάνει τη δική του ηλεκτρονική αυτό-απογραφή στη σχετική πλατφόρμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη δώσουμε το χρόνο που χρειάζονται οι συμπολίτες μας για να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά”, δήλωσε. Απογραφή 2021

Ενώ στο ερώτημα τι θα γίνει αν δεν έχει έρθει ούτε ο απογραφέας έως τις 26 Νοεμβρίου ο κ. Θανόπουλος δήλωσε ότι “αν κάποιος χάσει τις προθεσμίες, μπορεί να έρθει σε επαφή με εμάς, και θα δούμε πώς θα τον απογράψουμε εμείς”.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Κασάπης, διευθυντής του Αυτοτελούς Γραφείου Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, που μίλησε στον Αλφα, διευκρίνισε: “Δεν θα ήταν δίκαιο κάποιος να πάρει σήμερα το φάκελο και να έχει μόλις δυο ημέρες μπροστά του για να ολοκληρώσει τη διαδικασία”, είπε. Και πρόσθεσε ότι “ένας από τους λόγους που οι φάκελοι της απογραφής δεν έχουν φτάσει σε όλα τα σπίτια είναι οι παραιτήσεις που έχουν υποβάλλει οι απογραφείς. Η ΕΛΣΤΑΤ, αυτές τις ημέρες, εκπαιδεύει νέο προσωπικό και πολύ σύντομα θα έχει διανεμηθεί το σύνολο των φακέλων”.

Απογραφή 2021: Αυτός είναι ο φάκελος που αφήνουν σε κάθε σπίτι οι απογραφείς

Σε εξέλιξη είναι η απογραφή 2021 καθώς οι 60.000 απογραφείς έχουν ξεκινήσει να μοιράζουν σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα τα έγγραφα προκειμένου να γίνει η ηλεκτρονική διαδικασία. Είναι η πρώτη φορά που θα επιχειρηθεί η αυτοαπογραφή του πληθυσμού. Απογραφή 2021

Πιο συγκεκριμένα, μέσω της απογραφής, γίνεται η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε περιφερειακή ενότητα, δήμο ή κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την επικράτεια (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές), ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments