Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Τριψήφιος ο ημερήσιος αριθμός νεκρών στα μέσα Δεκεμβρίου

Σαρηγιάννης: Τριψήφιος ο ημερήσιος αριθμός νεκρών στα μέσα Δεκεμβρίου
Σαρηγιάννης: Ο καθηγητής μίλησε για την επιδημιολογική πορεία της χώρας, αλλά και για τις προβλέψεις του σχετικά με τους θανάτους από κορωνοϊό.

Η κορύφωση των θανάτων θα γίνει στις 17 Δεκέμβρη, εκτίμησε μιλώντας στον MEGA ο καθηγητής Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επισημαίνοντας ότι μπορεί να δούμε και 120 νεκρούς την ημέρα από τον κορωνοϊό.

«Στα μέσα Δεκεμβρίου θα έχουμε εβδομαδιαίο μέσο όρο θανάτων περίπου 108 άτομα, που σημαίνει ότι κάποιες ημέρες οι ασθενείς που καταλήγουν από κορωνοϊό θα είναι πάνω από 100», διεμήνυσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, μιλώντας για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και την άνοδο του αριθμού των νεκρών.

«20.700 νεκροί μέχρι το τέλος του χρόνου»

«Είμαστε ακόμα σε αναπτυξιακή πορεία της πανδημίας, αρχίζουμε να πλησιάζουμε την κορύφωση που περιμένουμε να δούμε στις αρχές του Δεκέμβριου στα κρούσματα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε πιο αργά την κορύφωση στους θανάτους και στις διασωληνώσεις», σημείωσε, μιλώντας στο MEGA, ο κ.Σαρηγιάννης.

Ωστόσο, η πρόβλεψή του για τους συνολικούς θανάτους από κορωνοϊό μέχρι το τέλος του χρόνου είναι δραματική: «20.700 νεκροί μέχρι το τέλος του χρόνου». Σχετικά με το μέτρο του lockdown, ο καθηγητής τονίζει τα εξής: «Θεωρώ ότι μπορούμε να αποφύγουμε το lockdown αλλά μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα όπως αύξηση της τηλεργασίας και μέτρα στα ΜΜΜ».

“Θα κοπούν μαχαίρι οι επαφές”

«Θα είναι ένα κλίμα δύσκολο τα Χριστούγεννα», σημείωσε με νόημα ο κος Σαρηγιάννης. Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, σύμφωνα με τον ίδιο, θα έχουμε 4.000 νεκρούς έως το τέλος του χρόνου φτάνοντας συνολικά τους 20.700. Μάλιστα τόνισε ότι η φράση «εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις» έχει να κάνει με το πόσο καλά θα εφαρμόσουμε τα μέτρα, εξηγώντας ότι πρόκειται για μαθηματικό υπολογισμό.

Σε ερώτηση εάν θα έπρεπε να παρθούν οριζόντια μέτρα και εάν αυτό θα βοηθούσε, απάντησε ότι μειώνεις τον αριθμό των νεκρών καθώς όπως είπε «θα κοπούν μαχαίρι οι επαφές, χωρίς όμως να γλιτώσεις πολλά κρούσματα άμεσα». Ο κος Σαρηγιάννης αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στην Αττική, λέγοντας ότι περιμένουμε σημαντική επιδείνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments