Ελλάδα

Γκάγκα: Δεν υπάρχει οδηγία να περιοριστούν τα χειρουργεία κατά 80%

Γκάγκα: Δεν υπάρχει οδηγία να περιοριστούν τα χειρουργεία κατά 80%
Γκάγκα: Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε πως δεν έχει δοθεί οδηγία για οριζόντια μείωση των χειρουργείων κατά 80%.

Η Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση, ερωτήθηκε σχετικά με την απόφαση για μείωση των χερουργείων στα νοσοκομεία. Σε γενικές γραμμές το ΕΣΥ έχει ξεπεράσει τα όριά του με τα ράντζα να είναι καθημερινή εικόνα στους διαδρόμους των νοσοκομείων και το προσωπικό να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κλήθηκε να δώσει εκ νέου διευκρινίσεις για το ζήτημα μετά από σχετική ερώτηση.

Κατερίνη

“Η απόφαση του υπουργείου είναι για να στηρίξει τις διοικήσεις των νοσοκομείων “

«Δεν υπάρχει οριζόντια μείωση ούτε οδηγία να μειωθούν τα χειρουργεία κατά 80%. Η απόφαση του υπουργείου είναι για να στηρίξει τις διοικήσεις των νοσοκομείων εκεί που χρειάζεται, λόγω έκτακτης ανάγκης, για να νοσηλευτούν περισσότεροι ασθενείς με Covid-19» δήλωσε η ίδια, επισημαίνοντας πως στην ιατρική δουλεύουμε πάντα με βάση ποιο είναι το επείγον περιστατικό.

Όπως είπε «υπάρχει πίεση από ασθενείς που είναι βαριά άρρωστοι. Αυτοί οι άρρωστοι προτάσσονται. Αυτό σημαίνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις να χρειαστεί να μειωθούν κάποια περιστατικά που είναι λιγότερο επείγοντα».

Σύμφωνα με την ίδια, η οδηγία που δόθηκε ήταν «για να υπάρχει αυτή η ευελιξία στις διοικήσεις, όπου χρειάζεται, να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

“Μην καθυστερείτε να πάτε στον γιατρό”

«Πηγαίνουμε έγκαιρα στον γιατρό αν έχουμε συμπτώματα κορωνοιού», τόνισε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. «Δεν περιμένουμε να έχουμε 8 μέρες πυρετό και δύσπνοια πάμε νωρίτερα στον γιατρό της περιοχής» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι ειδικά στην βορειά Ελλάδα οι ασθενείς πηγαίνουν αργά σε γιατρό και είναι δύσκολο να γίνουν εύκολα καλά. Η ίδια σημείωσε πως η διαμόλυνση είναι αισθητή και πολλά κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, ανέφερε πως τις επόμενες μέρες θα φανούν τα αποτελέσματα από τα μετρά που ξεκίνησαν την Δευτέρα και έκανε έκκληση να τηρούνται τα μέτρα και να σταματήσει η επαφη με αλλους ανθρωπους χωρίς την εφαρμογή αυτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments