Τεχνολογία

Apple: Στα σκαριά AR γυαλιά με ισχύ ενός Mac

Apple: Στα σκαριά AR γυαλιά με ισχύ ενός Mac
Apple: Ο τεχνολογικός κολοσσός που μεσουρανεί στην αγορά των smartphone ετοιμάζεται να παρουσιάσει νέα AR γυαλιά με ισχύ ενός Mac.

Η Apple πέρα από τα smartphone φαίνεται ότι έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για την επέκταση της στο πεδίο της ενισχυμένης πραγματικότητας (AR). Ο τεχνολογικός κολοσσός αναμένεται να παρουσιάσει ειδικά AR γυαλιά, τα οποία θα έχουν μεγάλη υπολογιστική ισχύ, αντίστοιχη ενός Mac.

Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία που αφήνει η Apple να διαρρεύσουν αναφορικά με τη νέα της wearable συσκευή ενισχυμένης πραγματικότητας (Augmented Reality- AR) κάνουν λόγο για υπολογιστική ισχύ που θα μπορεί να ανταγωνιστεί τον M1, επομένως οι προσδοκίες που δημιουργούνται είναι μεγάλες. Βέβαια, οι πληροφορίες αυτές δεν έρχονται από επίσημα χείλη στην Apple, αλλά από τις διαρροές του Kuo, οι οποίες είναι γνωστές για την εγκυρότητά τους.

Η νέα συσκευή

H συσκευή που θα παρουσιάσει η Apple θα έχει δύο οθόνες OLED, που πιθανότατα θα κατασκευάζει η Sony, ενώ παράλληλα θα επιτρέπει την αλληλεπίδραση του ατόμου που τη φορά με το φυσικό περιβάλλον.

Η Apple θα προσφέρει τη δυνατότητα της ανεξάρτητης χρήσης της συσκευής, με εξαιρετική ισχύ, χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνδεση με μία άλλη συσκευή. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το πότε θα παρουσιαστεί η συγκεκριμένη πρόταση της Apple, αλλά κάποιες πηγές αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει την επόμενη χρονιά.

Λίγα λόγια για την Apple

Η Apple Inc. (μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2007 Computer Inc.), γνωστή και απλώς ως Apple, είναι αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, με έδρα στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας που σχεδιάζει, αναπτύσσει και πωλεί καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, λογισμικό, διαδικτυακές υπηρεσίες και υπολογιστές. Τα πιο γνωστά από τα προϊόντα της είναι οι υπολογιστές της σειράς Mac (παλαιότερα ονομάζονταν Macintosh), τα έξυπνα τηλέφωνα iPhone, οι υπολογιστές ταμπλέτες iPad και τα Apple Watch.

Η αναφερόμενη εταιρεία ιδρύθηκε από τον Στηβ Τζομπς, τον Στηβ Βοσνιάκ, και τον Ronald Wayne τον Απρίλιο του 1976. Σήμερα, διευθύνεται από τον Τιμ Κουκ. Σήμερα, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο, όχι στον χώρο της τεχνολογίας αλλά γενικότερα καθώς η αξία της ξεπερνά τα δύο τρισεκατομμύρια δολάρια. Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την εταιρεία iSquare, θυγατρική της Quest Holdings. Σκοπός της ίδρυσης και πρώτο της προϊόν ήταν ο υπολογιστής Apple I, δημιούργημα του Βόζνιακ, ο οποίος έγινε ευρέως αποδεκτός ως ο πρώτος ολοκληρωμένος προσωπικός υπολογιστής του κόσμου.

Έναν χρόνο αργότερα, τον Απρίλιο του 1977, η Apple ανακοίνωσε τον Apple II, τον διάδοχο του Apple I, ο οποίος για πολλά έτη παρέμεινε βασικός παράγοντας της οικονομικής ευημερίας της εταιρείας. Ο Apple ΙΙ κατέκτησε εκατομμύρια χρηστών που μέχρι τότε δεν είχαν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές με πρωτοποριακά για την εποχή προγράμματα όπως το VisiCalc του Νταν Μπρίκλιν, το πρώτο πρόγραμμα υπολογιστικού φύλλου το οποίο έγινε και λόγος αγοράς του εν λόγω υπολογιστή. Δύο έτη αργότερα, πρωτοεμφανίστηκε ο Apple II Plus.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments