ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Κώστας Καραγκούνης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης
Παναγιώτης Κουρουμπλής
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας

Παναγιώτης Κουρουμπλής στο pagenews: Υποχρεωτικό εμβόλιο σε Στρατό και Αστυνομία, χωρίς μισθό όσοι αρνούνται

Καραγκούνης – Κουρουμπλής στο pagenews.gr: Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Καραγκούνης και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σχολίασαν τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας όπως για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, για τον εμβολιασμό και τα Σώματα Ασφαλείας, τις εκκλησίες κ.α.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Καραγκούνης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησαν στο pagenews.gr και την εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, όπου σχολίασαν τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, όπως για τις δημοσκοπήσεις και τη διαφορά των κομμάτων, την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, για την Αστυνομία και το Στρατό, τις εκκλησίες και άλλα ζητήματα.

Καραγκούνης – Κουρουμπλής στο pagenews.gr: Τι λένε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Καραγκούνης αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως: “Νομίζω ότι είναι η πολλοστή δημοσκόπηση που μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου και βεβαίως έχει τα ίδια στατιστικά ποιοτικά στοιχεία και αυτές οι δύο δημοσκοπήσεις οι οποίες αναφέρεστε. Θεωρώ ότι είναι εντυπωσιακή η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας και συνολικά θα έλεγα η πολιτική της κυριαρχία δύο χρόνια μετά τις εκλογές. Θεωρητικά είναι η πιο δύσκολη περίοδος μιας κυβέρνησης στο μέσο της τετραετίας, εκεί υπάρχει μια πίεση πολιτική πόσο μάλλον τώρα που έχουμε μια πανδημία και έχει επηρεάσει την οικονομία και το γεωδυναμικό πλαίσιο πάρα πάρα πολύ. Αυτό φαίνεται σε όλη την Ευρώπη τα κόμματα, τα κυβερνητικά κόμματα υφίστανται μεγάλες πιέσεις. Φαίνεται λοιπόν μια πολύ μεγάλη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ όπως βλέπω τα ποσοστά τα οποία μου αναφέρετε δεν φαίνεται να μπορεί να ανακάμψει.”

Παράλληλα ο κ. Καραγκούνης ερωτηθείς για τις αρνητικές γνώμες που αυξάνονται για το πως χειρίζεται η Νέα Δημοκρατία την πανδημία σημείωσε: “Είπα και πριν ότι είναι στο μέσο της διετίας και στο μέσο θα έλεγα και της πανδημίας με την έννοια ότι εδώ έχουμε μια πραγματικότητα που διαμορφώνεται, όντως πιέζει πάρα πολύ τους πολίτες, έχουν δοκιμαστεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αρκετά, έχουν περιοριστεί αρκετά οι πολίτες και έχει κουράσει γενικά η πανδημία όχι μόνο εμάς αλλά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες προφανώς και την παγκόσμια κοινότητα. Είναι λογικό να υπάρχει μια πολιτική πίεση, δεν θα την έκρινα διαφορετικά, προς την κυβέρνηση αλλά αν δούμε τη γενική εικόνα είναι πραγματικά εντυπωσιακή…”.

Για το ίδιο ζήτημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε: “Έχουμε μια καταφανή συνεχή μείωση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας που ήταν όντως στις τελευταίες εκλογές η κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Το ότι άρχισε η πτώση της Νέας Δημοκρατίας είναι εξαιρετικά σημαντικό πολιτικό γεγονός δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή ότι θα προκύψει προσεχώς θα είναι τέτοια τα γεγονότα που η Νέα Δημοκρατία δεν θα προλαβαίνει καθημερινά να πάρει ανάσα. Γιατί είναι κυβέρνηση και ως εκ τούτου αυτή καλείται να απολογείται και να διαχειρίζεται δύσκολα και κρίσιμα ζητήματα και είναι μπροστά μας πολλά ζητήματα. Είναι ένα πελώριο ζήτημα η πανδημία που απειλεί πλέον ζωές, την υγεία των ανθρώπων και αποδεικνύεται πλέον πολλές φορές όσο κι αν εμείς τονίζαμε ή οι φορείς οι εμπλεκόμενοι στο θέμα της Υγείας τονίζαμε μια σκληρή πραγματικότητα ο τρόπος με τον οποίο έβγαιναν τα πράγματα προς τα έξω και από τη διαχείριση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν γινόταν κατανοητό αυτό που εμείς θέλαμε να τονίσουμε. Τώρα λοιπόν τα πράγματα παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις και η κυβέρνηση φαίνεται άβουλη μπροστά στη διαχείριση και όταν τους λέγαμε παιδιά πάρτε κόσμο. Είναι μια μεγάλη περιπέτεια που ζούμε και που δεν φαίνεται να τελειώνει, εδώ υπάρχουν επιστήμονες που μιλάνε για το 2023 και το 2024 και η κυβέρνηση ξέρετε τι έκανε προχθές; Παρέτεινε τους συμβασιούχους γιατί μόνιμους ποτέ δεν πήρε στο σύστημα Υγείας τα τελευταία δυόμιση χρόνια, παρέτεινε τις συμβάσεις τους για τρεις μήνες…”

Παράλληλα τόνισε ο κ. Κουρουμπλής : “Εγώ πιστεύω ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει, ότι το Μάιο ο κ. Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές. Μια κυβέρνηση με ένα πελώριο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος. Με 10% έλλειμμα αυτή τη στιγμή, 42.5 δισεκατομμύρια δάνεια με προβλήματα μεγάλα…”.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Ο κ. Καραγκούνης για το ζήτημα των πρόωρων εκλογών απάντησε: “Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας γιατί πολύ απλά δεν πιέζεται από κάπου η κυβέρνηση για να πάει σε εκλογές. Όχι ότι θα το κάναμε τόσο ανεύθυνα γιατί εμείς δεν κοιτάμε το μικροκομματικό συμφέρον αυτή τη στιγμή γιατί όταν ένα κόμμα προηγείται 11 και 12 μονάδες καταλαβαίνεται ότι προηγείται σε μια δημοσκόπηση που δεν έχουμε εκλογές. Καταλαβαίνεται ότι αν είχαμε εκλογές η διαφορά αυτή θα εκτοξευόταν ακόμη περισσότερο….”.

Καραγκούνης – Κουρουμπλής στο pagenews.gr: Αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για την υποχρεωτικότητα

Ο κ. Καραγκούνης δήλωσε: “Δεν είμαστε κολλημένοι στο όχι, εμείς επιβάλαμε υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς πράγμα το οποίο επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για λόγους δημοσίας Υγείας, δηλαδή ήδη το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί επί του ζητήματος και ήταν άκρως περιοριστικό στην κρίση του. Είναι λογικό να είναι άκρως περιοριστικό στην κρίση του διότι ακολουθεί και τα υπόλοιπα ακυρωτικά δικαστήρια της Ευρώπης και κυρίως το Συμβούλιο της Ευρώπης το οποίο τι έχει πει για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ότι πρέπει να υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις και πολύ συγκεκριμένοι περιορισμοί. Ποιοι είναι αυτοί περιορισμοί, η όποια υποχρεωτικότητα να έχει χρονικό, τοπικό και θεματικό περιορισμό. Για αυτό ακριβώς το λόγο έχουμε επιβάλλει πολύ συγκεκριμένα την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς μετά από πρόταση της επιτροπής βιοηθικής. Υπάρχουν λοιπόν νομικά ζητήματα και ζητήματα που αν προχωρούσαμε σε μια καθολική υποχρεωτικότητα υπήρχε ένας ρεαλιστικός κίνδυνος αυτό μας λέει και το Συμβούλιο της Ευρώπης το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρριψη συνολικά της υποχρεωτικότητας, πράγμα το οποίο ευρύτερο ζήτημα όσον αφορά το υποχρεωτικό..”

Για το ίδιο ζήτημα ο κ. Κουρουμπλής απάντησε: Σε μια τέτοια συγκυρία όπου πραγματικά όλοι ανησυχούμε, εγώ δεν αμφισβητώ ότι ανησυχεί μια μόνο πλευρά ή ένα κόμμα και τα άλλα κόμματα δεν ανησυχούν, όλοι ανησυχούν γιατί είναι δραματική η κατάσταση, έχει ξεφύγει. Τα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι λιποθυμούν, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία βρίσκονται σε προσωπική κατάρρευση, οι αντοχές τους πλέον έχουν εκλείψει”.

Παναγιώτης Κουρουμπλής στο pagenews.gr: Η κυβέρνηση να ξεκινήσει υποχρεωτικότητα στην Αστυνομία και στο Στρατό

“Μιλάμε τώρα δεν είμαστε στην πρώτη φάση της πανδημίας, οι άνθρωποι έχουν κουραστεί , είναι κουρασμένο και αποδεκατισμένο το σύστημα. Κάθε χρόνο φεύγουν 2.000 άνθρωποι από αυτό το σύστημα και έφυγαν και άλλες 7.500 οι οποίοι αντί να ξεκινήσει από την Αστυνομία η κυβέρνηση την υποχρεωτικότητα και το Στρατό που είναι δύο Σώματα με ένα ειδικό καθεστώς εργασιακό, τα ξέρουμε όλοι δεν χρειάζεται να τα λέμε, πήγανε στην Υγεία. Αυτό το έκανε η κυβέρνηση γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει να θίξει χώρους τους οποίους θεωρεί ότι πολιτικά τους ελέγχει. Αυτά είναι πονηριές και στρουθοκαμηλισμοί αυτό που κάνει η κυβέρνηση..”

“Η ποινή είναι αυτή που έβαλε στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, δεν παίρνουν το μισθό τους. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες ποινές σε ένα Σώμα. Ότι έγινε με το νοσηλευτικό προσωπικό το ίδιο θα ισχύσει. Δεν θα εκτελέσουμε κανέναν. Για όνομα του Θεού..” ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Καραγκούνης απάντησε: “Εμείς ξεκινήσαμε από τους υγειονομικούς και σωστά κάναμε και ξεκινήσαμε από τους Υγειονομικούς διότι αυτοί έρχονται σε επαφή με τις ευπαθείς ομάδες και αυτοί είναι που κινδυνεύουν περισσότερο. Δεν έρχονται σε επαφή οι αστυνομικοί με τον άνθρωπο που είναι μέσα στη ΜΕΘ ούτε με τον άνθρωπο που είναι μέσα σε ένα νοσοκομείο…”

Αντιπαράθεση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε Στρατό και Αστυνομία

Ο κ. Καραγκούνης επιπλέον ανέφερε: “Ο λόγος που αποφασίστηκε από το Συμβούλιο της επικρατείας που ήταν πολύ εξειδικευμένο ήταν όταν κόβεται ο μισθός αγαπητέ Παναγιώτη, όταν κόβεται ο μισθός μπαίνει σε αναστολή δεν είμαι μια απόφαση ελαφρά τη καρδία, δεν παίρνει μια απόφαση το Συμβούλιο της Επικρατείας ελαφρά τη καρδία οπότε πρέπει να έχει συνολικά τη νομική άποψη των ζητημάτων. Δεν μπορείς να πεις ότι κόβω το μισθό του Αστυνομικού, του ανθρώπου που δουλεύει στο υπουργείο Ενέργειας ή του ανθρώπου που δουλεύει στον ΟΑΣΑ. Δεν είναι τόσο εύκολο..”.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε: “Δεν ήταν τυχαίο, δεν του ξέφυγε του κ. Σκέρτσου η κουβέντα εκείνη. Αυτή η επιλογή της κυβέρνησης δεν θέλει να θίξει κεκτημένα δικά της. Εγώ όμως επειδή θεωρώ ως δημόσιο πρόσωπο ότι οφείλω να τοποθετούμε έστω κι αν ενοχλώ κάποιους θεσμούς και πρόσωπα πάω και πιο πέρα και σας λέω ότι η Εκκλησία σε αυτό που τοποθετήθηκε διαφωνώ πλήρως. Δηλαδή άκουσα από το Σεβασμιώτατο Καρδίτσης τον Τιμόθεο ως εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου να λέει δεν μπορούμε να το επιβάλουμε. Όσοι ξέρουν τα της εκκλησίας ξέρουν πάρα πολύ καλά αν θέλει ο ιερέας και δώσει εντολή στον επίτροπο να καθίσει στην πόρτα και να ελέγξει μια χαρά ελέγχει..”.

Για το ζήτημα της εκκλησίας ο κ. Καραγκούνης δήλωσε: “Ευτυχώς ο κ. Κουρουμπλής είναι από τα στελέχη γιατί έχω ακούσει πάρα πολλούς από το ΣΥΡΙΖΑ που λένε το αυτονόητο. Δεν μπορείς να έχει εκατοντάδες χιλιάδες φύλακες παντού. Το λένε το αναπαράγουν συνέχεια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα, ότι να βάλετε παντού φύλακες. Μα πως μπορείς να βάλεις παντού φύλακες;….”.