Αθλητισμός

Στέφανο Πιόλι: Ανανέωσε μέχρι και το 2023 στη Μίλαν

Στέφανο Πιόλι: Ανανέωσε μέχρι και το 2023 στη Μίλαν
Στέφανο Πιόλι: Ο προπονητής της Μίλαν τα βρήκε σε όλα με την διοίκηση της ομάδας και ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το 2023.

Μίλαν και Στέφανο Πιόλι έδωσαν τα χέρια και ανακοίνωσαν επισήμως την ανανέωση του συμβολαίου του προπονητή μέχρι το 2023.  Ο τεχνικός της ιταλικής ομάδας πρόσφατα συμπλήρωσε 100 παιχνίδια στον πάγκο των «ροσονέρι», έχοντας αναλάβει στο ξεκίνημα της σεζόν 2019-2020 ως αντικαταστάτης του Μάρκο Τζιαμπάολο.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία που θα τους κρατήσει δεμένους τουλάχιστον μέχρι το 2023 ενώ θα υπάρχει οψιόν επέκτασης της συνεργασίας για έναν ακόμα χρόνο, ώστε ο έμπειρος προπονητής να παραμείνει κάτοικος Σαν Σίρο μέχρι το 2024.

Το συμβόλαιο

Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν πως βάσει της νέας συμφωνίας, η οποία θα επισημοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Πιόλι θα αμείβεται ετησίως με 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε περίπτωση που επιτευχθούν κάποιοι συγκεκριμένοι στόχοι είναι πολύ πιθανό το ποσό αυτό να φτάσει και τα 4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο μέσω μπόνους.

Υπενθυμίζεται πως με τον Πιόλι στο τιμόνι οι ροσονέρι επέστρεψαν σε ομίλους Champions League ύστερα από επτά χρόνια απουσίας (2014-2021) ενώ φέτος διεκδικούν το σκουντέτο, όντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με την Νάπολι και με απολογισμό 10 νίκες – 2 ισοπαλίες -1 ήττα μετά μετά από τις πρώτες 13 αγωνιστικές.

Τι ανέφερε ο Στέφανο Πιόλι

“Ευχαριστώ το σύλλογο που μου έδωσε την ευκαιρία να προπονήσω μία ανταγωνιστική ομάδα που είναι όμως και πλούσια με σημαντικές αξίες, εκείνες που δεν μπορούν να λείπουν ποτέ και που καθιστούν την Μίλαν μοναδική.

Είμαι υπερήφανος για τη διαδρομή που έχουμε κάνει μέχρι τώρα και από τη στενή σχέση που έχουμε με τους διοικούντες, από την πρόοδο των παικτών μου και από το πάθος που χαρακτηρίζει όλους όσοι δουλεύουν σε αυτόν τον ένδοξο σύλλογο. Οι οπαδοί μας είναι εκπληκτικοί και ελπίζω να τους ανταποδώσω την στοργή τους κάνοντας ακόμα πιο ανταγωνιστική την Μίλαν”, τόνισε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Μίλαν ο Πιόλι.

Από την άλλη, ο θρύλος της ομάδας και υπεύθυνος της τεχνικής ανάπτυξης των ροσονέρι, Πάολο Μαλντίνι, είπε:

“Ο Στέφανο είναι, για την επαγγελματική του κατάρτιση, για το ταμπεραμέντο και την προσωπικότητά του, ο ιδανικός προπονητής για εμάς, που έχει παντρευτεί ολοκληρωτικά με τις αξίες και τη στρατηγική του συλλόγου μας. Η ηγετική του παρουσία έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον που συνάδει με τις φιλοδοξίες μας. Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε στο δρόμο που βαδίζουμε και να αποκτήσουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα”.

Σημειώνεται πως στα δύο χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της Μίλαν, ο Πιόλι την επανέφερε στο Champions League έπειτα από επτά χρόνια απουσίας από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και φέτος διεκδικεί μαζί της το σκουντέτο, με τον απολογισμό του ως τώρα να είναι 59 νίκες, 27 ισοπαλίες και 20 ήττες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments