Ελλάδα

Εθνική οδός Πατρών – Πύργου: Νέες πλημμύρες και δύσκολες ώρες για τους οδηγούς

Εθνική οδός Πατρών – Πύργου: Νέες πλημμύρες και δύσκολες ώρες για τους οδηγούς
Εθνική οδός Πατρών – Πύργου: Το ύψος του νερού ανεβαίνει διαρκώς και τα συνεργεία δίνουν αγώνα για να μην κλείσει ο δρόμος.

Ο καιρός βάζει για δεύτερη συνεχόμενη μέρα δύσκολα στους οδηγούς που κινούνται στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου. Το ύψος του νερού ανεβαίνει διαρκώς και τα συνεργεία δίνουν αγώνα για να μην κλείσει ο δρόμος…

Η εθνική οδός Πατρών – Πύργου έχει μετατραπεί σε ένα ποτάμι μετά από λίγα λεπτά βροχής το απόγευμα, με τους οδηγούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα αυτοκίνητά τους, να περνούν δύσκολες ώρες. Μηχανήματα της Περιφέρειας έχουν σπεύσει στο σημείο και προσπαθούν να βοηθήσουν ώστε ο χείμαρρος να βρει διέξοδο.

Τροχονόμοι κάνουν παρεμβάσεις όπως βλέπουμε στο βίντεο του Alpha με τους οδηγούς να κινούνται με μικρή ταχύτητα για να συνεχίσουν την πορεία τους. Η νύχτα που έρχεται είναι δύσκολη καθώς αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού στην περιοχή.

Εθνική οδός Πατρών – Πύργου: Οι πλημμύρες επαναλαμβάνονται συνεχόμενα κάθε χρόνο

Σύμφωνα με το patrisnews, στο Βαρθολομιό, στο Καρδιακαύτι, στη Μέλισσα, στην Αρετή, στη Βουπρασία και γενικότερο σε όλο τον Ηλειακό Κάμπο, οι εικόνες, αν και επαναλαμβανόμενες τα τελευταία χρόνια, ήταν δραματικές κάνοντας έκκληση βοήθειας.

Οι κάτοικοι με φανερή αγανάκτηση για έργα και παρεμβάσεις που ακόμα δεν έχουν γίνει, προσπάθησαν να διασώσουν τις περιουσίες τους από τις πλημμύρες.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε αμέτρητες κλήσεις από πολίτες αλλά ήταν και ο μόνος φορέας που μπορούσε να βοηθήσει. Συγχρόνως στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βαρθολομιού τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο χάρις στη βοήθεια αγροτικού οχήματος και αυτοκινήτων της Πολιτικής Προστασίας.

Μέχρι και αργά χθες το βράδυ οι πολίτες έδιναν μάχη με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ ο φόβος των νέων πλημμυρών είχε μετατοπιστεί στις περιοχές του ποταμού Βέργα μεταξύ Ηλείας και Αχαΐας. Ηλεία

Έκτακτη σύσκεψη από το διοικητικό συμβούλιο Σήμερα πρωί Σαββάτου 27 Νοεμβρίου θα γίνει έκτακτη σύσκεψη στο Διοικητήριο υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Κ. Βασίλη Γιαννόπουλο και τη συμμετοχή των Δημάρχων Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο και Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη προκειμένου να γίνει εκτεταμένη αποτύπωση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία και που έπληξε όλο το νομό.

Επίσης κατά την διάρκεια της σύσκεψης θα μπει και το πλαίσιο του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστραφών, εκπρόσωποι των οποίων θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει την Ηλεία από σήμερα το βράδυ, με βάση τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Παράλληλα θα γίνουν οι ενέργειες ώστε να κατατεθεί αίτημα για την κήρυξη των περιοχών που επλήγησαν σε θεομηνιόπληκτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments