Διεθνή

Παραλλαγή Όμικρον: Έκκληση Μπάιντεν για άρση της πατέντας εμβολίων λόγω παραλλαγής Όμικρον

Παραλλαγή Όμικρον: Έκκληση Μπάιντεν για άρση της πατέντας εμβολίων λόγω παραλλαγής Όμικρον
Παραλλαγή Όμικρον: «Τα νέα για αυτή τη νέα παραλλαγή θα έπρεπε να κάνουν σαφές αν με το εμβόλιο θα έρθει το τέλος στη Πανδημία».

Ο  Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απευθύνθηκε χθες Παρασκευή 26 Νοεμβρίου για ακόμη μια φορά έκκληση στις χώρες οι οποίες επρόκειτο να συνεδριάσουν στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου την επόμενη εβδομάδα να συμφωνήσουν στην προσωρινή άρση της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας των εμβολίων κατά της COVID-19, μετά τον εντοπισμό της Παραλλαγή Όμικρον του νέου κορωνοϊού στη Νότια Αφρική. Ο εμβολιασμός σε παγκόσμιο επίπεδο θα φέρει το τέλος των μεταλλάξεων και της πανδημίας. Παραλλαγή Όμικρον

Η συνάντηση αναβλήθηκε λόγω των νέων ταξιδιωτικών μέτρων

Ωστόσο, η συνάντηση στην οποία αναφερόταν αναβλήθηκε επ’ αόριστον, καθώς ο εντοπισμός της Όμικρον πυροδότησε την επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών που θα εμπόδιζαν πολλούς από τους συμμετέχοντες να φθάσουν έγκαιρα στη Γενεύη.

«Τα νέα για αυτή τη νέα παραλλαγή θα έπρεπε να κάνουν σαφέστερο από ποτέ το γιατί αυτή η πανδημία δεν θα τελειώσει μέχρι να έχουμε εμβολιάσει τον παγκόσμιο πληθυσμό», σημείωσε ο κ. Μπάιντεν, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που διένειμαν οι υπηρεσίες του.

«Αυτή η είδηση» δείχνει «πόση σημασία έχει να κινηθούμε γρήγορα» προς την κατεύθυνση της προσωρινής άρσης των πατεντών των εμβολίων, επέμεινε.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν δέχεται νέες επικρίσεις μετά τον εντοπισμό της παραλλαγής Όμικρον, καθώς εξακολουθούν να μην υπάρχουν επαρκείς ποσότητες εμβολίων κατά του κορωνοϊού στις πιο φτωχές χώρες του τρίτου κόσμου κυρίως, την ώρα που προσφέρονται στους Αμερικανούς δωρεάν ενισχυτικές δόσεις και δεν τις αξιοποιούν. Παραλλαγή Όμικρον

Τι λέει για την παραλλαγή Omicron ο Νίκος Καπραβέλος

O διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος  μιλώντας για τη νέα παραλλαγή Όμικρον αναφέρει: Ότιι είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αμέλειας των πλούσιων χωρών απέναντι στις φτωχές αφήνοντάς τες χωρίς εμβόλια κι επισημαίνει ότι η Αφρική έχει ποσοστό εμβολιασμού 6%.

«Η πιο σωστή στρατηγική είναι ο καθολικός και υποχρεωτικός εμβολιασμός. Όταν το Ισραήλ ανακοίνωσε την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης τον Ιούλιο, είχε 8.000 κρούσματα. Εφάρμοσε την τρίτη δόση και τώρα μετρά 400 κρούσματα ημερησίως. Εμείς αργήσαμε να βάλουμε την τρίτη δόση στη φαρέτρα μας. Κάναμε και ένα ακόμα λάθος. Θεοποιήσαμε τους εμβολιασμένους. Ένα 20% σε απλές κλίνες είναι εμβολιασμένοι. Και οι εμβολιασμένοι μολύνονται. Άρα, έπρεπε να επιταχυνθεί η τρίτη δόση. Στο νοσοκομείο μου από τις 70 εισαγωγές, οι 25 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι», καταλήγει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments