Οικονομία

Κωστής Χατζηδάκης: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους έως τα Χριστούγεννα

Κωστής Χατζηδάκης: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους έως τα Χριστούγεννα
Κωστής Χατζηδάκης: Για τα αναδρομικά, την έκδοση των συντάξεων αλλά και την καταβολή των επιδομάτων αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Για τα αναδρομικά, την έκδοση των συντάξεων αλλά και την καταβολή των επιδομάτων αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

«Από τον Συνήγορο του Πολίτη προκύπτει ότι το 48% των παραπόνων σε όλο το Δημόσιο αφορά στον ΕΦΚΑ. Και αυτό το αλλάζουμε. Δεσμεύομαι ότι μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2022 θα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως το θέμα απονομής συντάξεων. Αυτή τη στιγμή, έχουμε πέσει στις 90.000 εκκρεμείς συντάξεις. Δεν έχουμε το περιθώριο να συνεχιστούν αυτές οι καθυστερήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, θα φέρουμε σύντομα ένα νομοσχέδιο που θα κάνει τον ΕΦΚΑ πιο αποτελεσματικό και πιο κοινωνικό», σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Για τα επιδόματα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

«Λόγω της κρίσης που έχει δημιουργηθεί στην αγορά της ενέργειας και της πρόσθετης επιβάρυνσης στα νοικοκυριά, ο πρωθυπουργός  αποφάσισε να προχωρήσει στις πρόσθετες παροχές και είναι πραγματικά στο όριο αντοχών του προϋπολογισμού» ανέφερε σχετικά με τα επιδόματα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ο κ. Χατζηδάκης.

Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε ότι αποφασίστηκε να το λάβουν οι υγειονομικοί που σηκώνουν το βάρος της κρίσης του κορωνοϊού, οι μικροσυνταχιούχοι που πιέζονται και οι ΑμεΑ. «Στα επιδόματα που θα δοθούν τώρα, πριν από τα Χριστούγεννα, είναι και η διπλή καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που αφορά στους ανθρώπους εκείνους που είναι οι φτωχότεροι μέσα στην κοινωνία», συμπλήρωσε.

Για τα αναδρομικά

«Μένουν κάποιες εκκρεμότητες στο 1/10 των παλαιών συνταξιούχων. Από αυτούς θα έχει κλείσει μέχρι τέλος του έτους και το μισό θα μείνει για αργότερα, καθώς απαιτείται χειρόγραφη διαδικασία. Πάντως, μέχρι το τέλος του έτους το 95% των συνταξιούχων θα έχει καλυφθεί», υπογράμμισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments