Ελλάδα

Κατανομή κρουσμάτων 28/11: Που εντοπίζονται

Κατανομή κρουσμάτων 28/11: Που εντοπίζονται

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Κατανομή κρουσμάτων 28/11: Μεγάλη ανησυχία εκδηλώνεται μέσω των επιστημόνων λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης κρουσμάτων και διασωληνωμένων.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 3.823 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 924.506 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 115 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.490 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σήμερα, από τα 3.823 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 973 βρίσκονται στην Αττική. Στη Θεσσαλονίκη έχουν καταγραφεί 703 μολύνσεις και στη Θεσσαλία 312.

Οι περιεχές που καταγράφουν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων είναι η Αχαΐα με 124, το Ηράκλειο με 109, οι Σέρρες με 116, η Λάρισα με 101, η Μαγνησία με 123, Έβρος με 66, η Κοζάνη με 69, η Φθιώτιδα με 63, η Αιτωλοακαρνανία με 70, και η Πέλλα με 66.

Αναλυτικά τα κρούσματα κατανέμονται ως εξής

Στην Αττική σήμερα, 28/11/2021 εντοπίστηκαν 3.823 νέα κρούσματα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Η κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική σήμερα είναι εξής:

  • Ανατολική Αττική 118
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 116
  • Δυτική Αττική 49
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 139
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 276
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 112
  • Πειραιάς 138
  • Νήσοι 25

Στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν 703 νέες λοιμώξεις.

Οι περιφέρειες με διψήφιο ή τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.