Πως Να

Χαλιά: Πως να κάνετε την ιδανική επιλογή για τον χώρο σας

Χαλιά: Πως να κάνετε την ιδανική επιλογή για τον χώρο σας
Χαλιά: Το πιο δύσκολο αλλά και συνάμα το πιο σωστό είναι να βρείτε το ιδανικό μέγεθος χαλιού για το δωμάτιο, τον εργασιακό σας χώρο ή και το σαλόνι σας.
Χαλιά: Το πιο δύσκολο αλλά και συνάμα το πιο σωστό είναι να βρείτε το ιδανικό μέγεθος χαλιού για το δωμάτιο, τον εργασιακό σας χώρο ή και το σαλόνι σας.

Όσο αρχίζει και χειμωνιάζει και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, το σπίτι δείχνει ολοένα και πιο άδειο χωρίς χαλιά. Ήρθε η ώρα να τα στρώσουμε για να ζεστάνει το σπίτι και να μην κρυώνουν τα πόδια μας. Αν τα χαλιά σας είναι πολύ ζεστά και χνουδωτά, όπως μια φλοκάτη, είναι η κατάλληλε περίοδος να τα στρώσετε. Από την άλλη, αν το δάπεδο του σπιτιού είναι κρύο, όπως γίνεται με το μάρμαρο, τότε μπορεί να είναι μια καλή ιδέα να στρώσετε τα χαλιά από το Σεπτέμβριο κιόλας. Χαλιά

Τι να προσέξετε στην επιλογή χαλιού:

Το πιο δύσκολο αλλά και συνάμα το πιο σωστό είναι να βρείτε το ιδανικό μέγεθος χαλιού για το δωμάτιο, τον εργασιακό σας χώρο ή και το σαλόνι σας.  Ένα πολύ μικρό χαλί δείχνει παράταιρο σε ένα μεγάλο δωμάτιο, όπως το σαλόνι, ενώ αν είναι πολύ μεγάλο ενδέχεται να έρχεται σε σύγκρουση με τα έπιπλα.

Γενικά, ο κανόνας λέει ότι το χαλί πρέπει είτε να μην βρίσκεται καθόλου κάτω από έπιπλα είτε να βρίσκεται σε μεγάλο μέρος τους. Άρα, το τραπεζάκι του σαλονιού μπορεί να ακουμπά όλο πάνω στο χαλί, ενώ ο καναπές θα πρέπει είτε να μην πατάει καθόλου είτε να πατάει ολόκληρος. Στην τραπεζαρία, κάτι που συμβαίνει συχνά είναι οι καρέκλες να βρίσκουν εμπόδιο πάνω στην άκρη του χαλιού κατά τη μετακίνησή τους. Για να το αποφύγετε αυτό, πρέπει το χαλί να έχει τέτοιο μέγεθος, ώστε να πατάει πάνω όλο το τραπέζι και οι καρέκλες να ακουμπούν εξίσου ολόκληρες πάνω του και να μένει μόνο ένα μικρό περιθώριο.

Στην κρεβατοκάμαρα, συνηθίζεται το χαλί να μπαίνει στο πλάι και στο μπροστινό μέρος του κρεβατιού. Εναλλακτικά, υπάρχουν μεγάλα χαλιά που τοποθετούνται κάτω από το κρεβάτι και περισσεύουν αρκετά στο πλάι, ώστε να πατάτε πάνω τους, όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι. Χαλιά

Τι πρέπει να καθαρίσω πριν στρώσω τα χαλιά μου

Το καλό καθάρισμα και η απομάκρυνση της σκόνης από το χώρο θα βοηθήσει, ώστε το χαλί να παραμείνει καθαρό για όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι κουρτίνες, τα βιβλία και το κάτω μέρος των επίπλων είναι τα σημεία, στα οποία συγκεντρώνεται η μεγαλύτερη ποσότητα σκόνης. Το σφουγγάρισμα του δαπέδου είναι απαραίτητο, πριν στρώσετε τα χαλιά. Όμως, θα πρέπει να το έχετε αφήσει να στεγνώσει τελείως, ώστε να μη μαζευτεί υγρασία στο χαλί. Άλλωστε, σε ένα καθαρό και στεγνό δάπεδο, το χαλί μπορεί να γλιστρήσει ευκολότερα, για να τοποθετηθεί κάτω από βαριά έπιπλα.

Για να στρώσετε εύκολα τα χαλιά, απομακρύνετε ελαφριά έπιπλα, όπως καρέκλες, σκαμπό και τραπεζάκια. Όταν θέλετε να τοποθετήσετε το χαλί στην τραπεζαρία ή στο σαλόνι, τότε μπορείτε να το στρώσετε με τον εξής απλό τρόπο: Τοποθετήστε το τυλιγμένο κάτω από το έπιπλο, ακριβώς στο κέντρο του και ξετυλίξτε το σιγά σιγά. Όταν φτάσετε στις άκρες του, σηκώστε απλά ελάχιστα τα ποδαράκια του επίπλου, για να μπει από κάτω.

Επειδή σε αυτή την διαδικασία θα χρειαστείτε βοήθεια, θα πρέπει κάποιος να κρατάει τα ποδαράκια του επίπλου μερικά εκατοστά από το έδαφος και εσείς να σπρώχνετε το χαλί από κάτω. Αν το μέγεθος του χαλιού σας δεν σας ικανοποιεί για ένα όμορφο και προσεγμένο αποτέλεσμα, ίσως ήρθε η ώρα να αγοράσετε καινούριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments