Πολιτική

Σακελλαροπούλου: Τιμή στους γνωστούς και άγνωστους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης

Σακελλαροπούλου: Τιμή στους γνωστούς και άγνωστους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης
Σακελλαροπούλου: Δήλωση με αφορμή την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης, έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τιμή στους γνωστούς και άγνωστους αγωνιστές.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης, δήλωσε ότι είναι «Χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε την πολύτιμη αυτή παρακαταθήκη της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, που μας υπενθυμίζει ότι η ομοψυχία είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη απέναντι στον κοινό εχθρό». Σακελλαροπούλου

Μεταξύ άλλων είπε ότι «Αποτίνουμε φόρο τιμής στους γνωστούς και άγνωστους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, που από την πρώτη ημέρα της Κατοχής αντιστάθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν με αυταπάρνηση στις πόλεις, την ύπαιθρο και τα βουνά της πατρίδας μας για την ελευθερία».

Σακελλαροπούλου: «Η ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου…»

Τέλος ανέφερε, ότι «Η ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου, στις 25 Νοεμβρίου του 1942, από τις ενωμένες δυνάμεις των αντιστασιακών οργανώσεων, ενθάρρυνε τον αγώνα του λαού μας, ενίσχυσε τη μαχητικότητα και την αυτοπεποίθησή του και μετουσιώθηκε σε σύμβολο εθνικής ενότητας».

Σακελλαροπούλου

Σε δήλωσή της η Υφυπουργός εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη με αφορμή τον εορτασμό της επετείου εθνικής αντίσταση αναφέρει:

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας. Οι Έλληνες, ενωμένοι αγωνίστηκαν και μεγαλούργησαν στο Γοργοπόταμο, προκαλώντας τον θαυμασμό όλης της κατεχόμενης Ευρώπης, αναπτερώνοντας το ηθικό των υπόδουλων λαών της, δίνοντας κουράγιο στον τότε δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό. Η κορυφαία αυτή πράξη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης κατά των κατακτητών, σηματοδοτεί το δρόμο του χρέους και της δικαίωσης, για όλους εκείνους που προσέφεραν τις ζωές τους και τα νιάτα τους στο θυσιαστήριο της δόξας για μία πατρίδα ελεύθερη και υπερήφανη να στέκει ψηλά, σύμβολο ενότητας και αγώνα για την ελευθερία. Με αφορμή ,λοιπόν, την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης ,ας υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά, πως τα ιδανικά μας και τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα και ότι αποτελούν την κληρονομιά και την παρακαταθήκη μας για τους νέους ανθρώπους και τις μελλοντικές γενιές. Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας, με ενωτικό πνεύμα, θα πρέπει να συνδράμουμε για την πρόοδο της πατρίδας μας και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments