Πολιτική

Πλεύρης: Θα υπάρχουν κυρώσεις όταν δεν γίνονται έλεγχοι για πιστοποιητικά στα γήπεδα

Πλεύρης: Θα υπάρχουν κυρώσεις όταν δεν γίνονται έλεγχοι για πιστοποιητικά στα γήπεδα
Πλεύρης: «Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, όσοι δεν το τηρούν τα μέτρα θα δεχθούν τις κυρώσεις, οι ομάδες θα πρέπει να ελέγχουν τον κόσμο στα γήπεδα».

Την ώρα που έχει βγει ένταλμα σύλληψης για τους υπεύθυνους που έριξαν φωτοβολίδες στο γήπεδο της Τούμπας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας σε περίπτωση που δεν γίνονται έλεγχοι στα γήπεδα.

Να σημειωθεί ότι οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες από τα επεισόδια στην Τούμπα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης δεν είχαν πάνω τους πιστοποιητικά εμβολιασμού ή βεβαιώσεις νόσησης covid-19.

Το ζήτημα σχολίασε στη Βουλή και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, που προειδοποίησε για κυρώσεις, αν δεν γίνονται οι έλεγχοι που πρέπει.

Πλεύρης

Οι δηλώσεις του υπουργού

Μεταξύ άλλων ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι «δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, όσοι δεν το τηρούν τα μέτρα θα δεχθούν τις κυρώσεις, οι ομάδες θα πρέπει να ελέγχουν τον κόσμο που μπαίνει στα γήπεδα, είναι δύσκολο να βλέπεις για μάσκα, αλλά οφείλεις να ελέγξεις αν κάποιος έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Θα υπάρξουν ποινικές ευθύνες αν αφήνεις ηθελημένα να μπαίνει κόσμος σε χώρο που δεν είναι εμβολιασμένοι».

Τα επεισόδια στη Τούμπα

Στο εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγούνται οι τέσσερις συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας, που είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη και να ολοκληρωθεί ύστερα από 40 λεπτά.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες κι έναν Σέρβο υπήκοο, ηλικίας 21 έως 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για διατάραξη κοινής ειρήνης, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, απόπειρα σωματικών βλαβών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία στους αθλητικούς χώρους και παραβάσεις περί όπλων και φωτοβολίδων. Πλεύρης

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αλλά και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν εκτός… εαυτού κατά την αποχώρησή τους από τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με τα όσα τραγικά συνέβησαν, με κάποιους από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να επιχειρούν να… συνετίσουν τους χούλιγκαν.

Η διακοπή κράτησε 42 λεπτά και ακολούθως το ντέρμπι συνεχίστηκε για να παιχτούν δύο λεπτά πριν ο Σκωτσέζος διαιτητής σφυρίξει τη λήξη. Η απόφαση να συνεχιστεί το ματς ήταν του διαιτητή με βάση τον κανονισμό και γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από πιο βαριά «καμπάνα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments