Ελλάδα

Παράνομες ελληνοποιήσεις: Στο φως νέο κύκλωμα στην ΕΛ.ΑΣ

Παράνομες ελληνοποιήσεις: Στο φως νέο κύκλωμα στην ΕΛ.ΑΣ
Παράνομες ελληνοποιήσεις: Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα στο Τμήμα Εσωτερικών της αστυνομίας, με πολλές εφόδους να γίνονται σε ΑΤ στην Αττική.

Στο φως νέο κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ που διενεργούσε παράνομες ελληνοποιήσεις. Το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, έπειτα από πολύμηνες έρευνες εξάρθρωσε κύκλωμα, στο οποίο εμπλέκονται και αστυνομικοί που έδιναν πλαστά διαβατήρια.

Πιο συγκεκριμένα, με μία γιγαντιαία επιχείρηση που εξελίχθηκε σήμερα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν 20 άτομα. Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων, έκαναν εφόδους ακόμη και σε Αστυνομικά Τμήματα σε Νέα Λιόσια, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Ομόνοια και Γλυφάδα, αλλά και σε υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το κύκλωμα έβγαζε ακόμη και φορολογικές δηλώσεις

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 10 αστυνομικοί και απόστρατοι αστυνομικοί. Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να έφτιαχναν πλαστά διαβατήρια, πλαστές αστυνομικές ταυτότητες και ΑΦΜ, ακόμη και… πλαστές φορολογικές δηλώσεις.

Το στοιχείο που προκαλεί αίσθηση, είναι ότι ορισμένοι από τους συλληφθέντες αποτελούσαν μέλη κυκλώματος με ανάλογη δράση, που είχε εξαρθρωθεί από το Εσωτερικών Υποθέσεων το 2018. Δηλαδή, συνελήφθησαν το 2018 και ξεκίνησαν εκ νέου τη δράση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεση αναμένεται να γίνει αναλυτική παρουσίαση τις επόμενες ημέρες, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Αρχηγός του κυκλώματος διοικητής αστυνομικού τμήματος

Ως αρχηγικό μέλος περιγράφεται αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος υπηρετεί ως διοικητής σε Τμήμα Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής. Στο πλαίσιο της έρευνας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν προσαχθεί αστυνομικοί για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής στην υπόθεση.

Θεωρείται θέμα ωρών η σύλληψη και παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ανάμεσα σε όσα τους αποδίδονται είναι ότι ενέχονται σε υφαρπαγές ταυτοτήτων και διαβατηρίων από αλλοδαπούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments