Πολιτική

ΜεΡΑ25: Αποχώρησε από τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής

ΜεΡΑ25: Αποχώρησε από τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής
ΜεΡΑ25: «Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να υποβαθμίσει την εξεταστική καλώντας τους ανθρώπους που αν πουν την αλήθεια θα χάσουν δουλειά τους».

«Δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή την κοινοβουλευτική ομερτά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης Με γράντε εμφάνιση έφυγε το ΜεΡΑ25 από τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής όπως ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξαν την λίστα μαρτύρων που κατέθεσε το κόμμα του. ΜεΡΑ25

Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να υποβαθμίσει την εξεταστική καλώντας τους ανθρώπους που αν πουν την αλήθεια θα χάσουν δουλειά τους

«Δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή την κοινοβουλευτική ομερτά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γγ του ΜεΡΑ25 ενώ σε άλλο σημείο είπε «Εμείς έχουμε απέχθεια στις εξεταστικές γιατί διασύρουν τον κοινοβουλευτισμό. Ο κόσμος ακούει για εξεταστικές και σκέφτεται συγκάλυψη. Παρά ταύτα συμμετείχαμε σε αυτή την εξεταστική προκειμένου να συγκεντρωθούν 120 ψήφοι που απαιτούνται για την συγκρότησή της. Με καλή πίστη συμμετείχαμε και προτείναμε μάρτυρες αλλά απερρίφθησαν όλοι. Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να υποβαθμίσει την εξεταστική καλώντας τους ανθρώπους που αν πουν την αλήθεια θα χάσουν δουλειά τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί πολιτικούς. Εμείς ζητήσαμε να έρθουν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Απερρίφθησαν οι προτάσεις μας. Εμείς αποχωρούμε γιατί δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή την κοινοβουλευτική ομερτά».

Εξεταστική Επιτροπή: Έναρξη με καταθέσεις των προέδρων της ΕΙΗΕΑ και της ΕΣΗΕΑ

Τις εργασίες της ξεκινά σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή που έχει αιτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και επικύρωσε με την ψήφο της στην Ολομέλεια σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε να κληθεί στην εξεταστική επιτροπή για κατάθεση ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτρας, η «πρεμιέρα» θα γίνει με την κλήση και εξέταση μαρτύρων «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος», με τις καταθέσεις του προέδρου της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) Αλέξη Σκαναβή και της προέδρου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) Μαρίας Αντωνιάδου.

Κεφαλογιάννης ενημέρωσε πως έχει αποσταλεί ο κατάλογος των εγγράφων που έχουν ζητήσει τα κόμματα και από χθες ήδη έχουν κάποια έχουν αρχίσει να έρχονται και είναι στη διάθεση των μελών στο γραφείο 148. ΜεΡΑ25

Διαφωνίες για τα έγγραφα

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε όλα τα έγγραφα να κοινοποιούνται στους εισηγητές των κομμάτων.

Επίσης διαφώνησε με την έναρξη της εξέτασης μαρτύρων πριν έρθουν όλα τα έγγραφα που έχουν ζητηθεί, λέγοντας πως «πάντοτε από ό,τι έχω πληροφορηθεί από προηγούμενες εξεταστικές επιτροπές πρώτα ερχόντουσαν τα έγγραφα και μετά ξεκινούσε η εξέταση των μαρτύρων.

Τώρα ξεκινάμε την εξέταση μαρτύρων χωρίς να μπορούμε να βασιστούμε σε κάποια έγγραφα για το πώς έχουν κατανεμηθεί τα κονδύλια ή τις καταβολές ενταλμάτων». Θέμα, που όπως υπογράμμισε « δεν είναι διαδικαστικό αλλά ουσιαστικό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments