Αθλητισμός

Αυστραλός υπουργός σε Τζόκοβιτς: «Το εμβόλιο δεν είναι μέσο εκβιασμού, αλλά για την προστασία όλων»

Αυστραλός υπουργός σε Τζόκοβιτς: «Το εμβόλιο δεν είναι μέσο εκβιασμού, αλλά για την προστασία όλων»
Αυστραλός υπουργός σε Τζόκοβιτς: «Εάν είστε επισκέπτης διεθνής τενίστας ή επισκέπτης αθλητής οποιουδήποτε είδους, είναι δική σας ευθύνη να εμβολιαστείτε»

Η απόφαση του Αυστραλιανού Όπεν να διεξαχθεί μόνο με εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού για την προστασία της κοινότητας του τένις αλλά και την προστασία ολονών, δήλωσε την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου ένας κυβερνητικός αξιωματούχος της πολιτείας ως απάντηση στον «εκβιασμό» του Νόβακ Τζόκοβιτς που ακόμα δεν έχει αποκαλύψει αν είναι εμβολιασμένος η ανεμβολίαστος και αν θα συμμετέχει στο Αυστραλιανό όπεν. Ο  Αυστραλός υπουργός σε Τζόκοβιτς ξεκαθάρισε την θέση του και διευκρίνισε το θέμα.

Οι διοργανωτές του πρώτου Grand Slam της χρονιάς είπαν ότι όλοι οι παίκτες θα πρέπει να εμβολιαστούν για να λάβουν μέρος, προκαλώντας κριτική από τον πατέρα του Νο 1 του κόσμου, Τζόκοβιτς. Αυστραλός υπουργός σε Τζόκοβιτς

Δεν δέχεται τον εκβιασμό ο Νόβακ Τζόκοβιτς

«Υπό αυτούς τους εκβιασμούς και τις συνθήκες, ο Τζόκοβιτς πιθανότατα δεν θα παίξει», δήλωσε ο Σρντιάν Τζόκοβιτς στα σερβικά ΜΜΕ.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Βικτώρια, Μάρτιν Πάκουλα είπε ότι η εντολή εμβολίου ισχύει για όλους τους αθλητές στην πολιτεία της νότιας Αυστραλίας, η οποία φιλοξενεί το Αυστραλιανό Όπεν στη Μελβούρνη.

«Εάν είστε επισκέπτης διεθνής τενίστας ή επισκέπτης αθλητής οποιουδήποτε είδους, είναι η ευθύνη σας απέναντι στην κοινότητα στην οποία σας καλωσορίζει», είπε ο Μάρτιν Πάκουλα στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης. Αυστραλός υπουργός σε Τζόκοβιτς

Είναι δικό του θέμα αν δεν θέλει να παίξει

Αυστραλός υπουργός σε Τζόκοβιτς: «Και αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε από αυτούς τους διεθνείς αστέρες του τένις να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία με τους Βικτωριανούς. Δεν πρόκειται για εκβιασμό, αλλά για τη διασφάλιση της προστασίας της βικτωριανής κοινότητας. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πραγματικά ελπίζω ο Νόβακ Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί και να παίξει στο Αυστραλιανό Όπεν. Αλλά αν επιλέξει να μην το κάνει, αυτό είναι δικό του θέμα».

Ο Τζόκοβιτς έχει κερδίσει εννέα τίτλους στο Melbourne Park, συμπεριλαμβανομένου του φετινού τουρνουά, και μοιράζεται το ρεκόρ των 20 Grand Slam ανδρών με τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ.

Ο Σέρβος αρνήθηκε να αποκαλύψει την κατάσταση του εμβολιασμού του, λέγοντας ότι ήταν θέμα προσωπικής επιλογής, συγχρόνως ούτε ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει αποκαλύψει στο αν έχει εμβολιαστεί παρά μόνο ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην επιστήμη της Ιατρικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments