Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: Αν πετύχει η υποχρεωτικότητα θα αλλάξει η εικόνα της πανδημίας

Βασιλακόπουλος: Αν πετύχει η υποχρεωτικότητα θα αλλάξει η εικόνα της πανδημίας
Βασιλακόπουλος: Για τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση σχολίασε σήμερα ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Για τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση σχολίασε σήμερα ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο κ. Βασιλακόπουλος μίλησε στην εκπομπή Σήμερα και δήλωσε πως αν πετύχει η υποχρεωτικότητα θα αλλάξει η εικόνα της πανδημίας. «Αν πετύχουμε με την υποχρεωτικότητα και εμβολιαστούν οι 60ρηδες και άνω, η εικόνα της πανδημίας της χώρας μας θα αλλάξει τελείως» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το προφίλ των θανάτων στη χώρα μας λόγω πανδημίας

Σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας το 90% των θανάτων που έχει συμβεί μέχρι τώρα στη χώρα μας είναι στην ηλικία των 60 ετών και άνω, ενώ πρόσθεσε ότι «αν αυτοί οι άνθρωποι ήταν προστατευμένοι πλήρως θα είχαμε γλιτώσει το 90% των θανάτων και θα είχαμε γλιτώσει ένα αντίστοιχο ποσοστό των διασωληνωμένων που ασκούν πίεση στο ΕΣΥ».

«Πρέπει όλοι οι Έλληνες να εμβολιαστούμε για να σταματήσει ο ιός να κυκλοφορεί άρα πρέπει και οι άλλες ηλικίες να ακολουθήσουν με πολύ μαζικότερο εμβολιασμό» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, σχολίασε πως «δεν υπάρχει δημοκρατικό δικαίωμα στον θάνατο ιδίως αν προκαλώ τον θάνατο και στον άλλον. Για αυτό το κράτος μας λέει  να φοράμε ζώνη ασφαλείας θέλουμε δεν θέλουμε. Έτσι με προστατεύει και μου βάζει πρόστιμο αν δεν φοράω».

Για την παραλλαγή Όμικρον

Για την ανησυχία που επικρατεί για την παραλλαγή Όμικρον, διευκρίνισε ότι υπάρχει έλλειψη στέρεων επιστημονικών δεδομένων, ενώ εκτίμησε ότι μέσα σε δυο εβδομάδες θα τα έχουμε στα χέρια μας τα πρώτα στοιχεία από τα εργαστήρια . Πρόσθεσε όμως ότι αν κάποιος έχει εμβολιαστεί, είναι τρομερά προστατευμένος ακόμα και απέναντι στην Όμικρον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments