Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Αλλάζει επίθετο το παιδί

Γλυκά Νερά: Αλλάζει επίθετο το παιδί
Γλυκά Νερά: Οι γονείς της δολοφονημένης στα Γλυκά Νερά, Καρολάιν, έχουν αποφασίσει να αλλάξουν το επίθετο της κόρης της κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση του προφυλακισμένου καθ' ομολογίαν δολοφόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Αποφασισμένοι να αλλάξουν το επώνυμο της μικρής Λυδίας, της κόρης της δολοφονημένης στα Γλυκά Νερά, Καρολάιν Κράουτς, είναι αποφασισμένοι οι γονείς της που πλέον έχουν υπό την προστασία του το μικρό παιδί. Πρόθεση για την οποία ενημερώθηκε από τα Μέσα ενημέρωσης και ο προφυλακισμένος, καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Είναι μία κίνηση που ο ίδιος δεν το περίμενε και όπως μετέφερε συγκρατούμενό του στον ANT1, εξοργίστηκε με αυτή την απόφαση. Όπως αναφέρει ο συγκρατούμενος του καθ΄ ομολογία του συζυγοκτόνου, δεν περίμενε τέτοια αντίδραση, ιδίως μετά την απόσυρση των γονιών του από το αίτημα για την επιμέλεια της μικρής.

«Αρχικά, έμαθε την αλλαγή επιθέτου από τα Μέσα και εξοργίστηκε, δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη. Ειδικά μετά τηναπόσυρση των γονιών του από το δικαστήριο της συνεπιμέλειας της μικρής» ανέφερε χαρακτηριστικά σε επικοινωνία του τηλεοπτικού σταθμού. Και συμπλήρωσε πως: «Είναι στεναχωρημένος και δεν θέλει η κόρη του να μην έχει το όνομά του. Την αγαπάει πολύ. Είναι καταρρακωμένος».

Γλυκά Νερά: Ο εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να περιγράφει αναλυτικά τους παράγοντες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία έγινε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από το δράστη.

Με μια πρόταση καταπέλτη, που αριθμεί είκοσι τέσσερις σελίδες, ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιώργος Νούλης εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Ο εισαγγελικός ζητά την παραπομπή του καθ’ ομολογία δολοφόνου της Κάρολαιν Κράουτς σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου σε βαθμό κακουργήματος, ψευδή καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση λόγω των ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον εισαγγελέα η ήρεμη ψυχική κατάσταση στην οποία τέλεσε την πράξη συνάγεται από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσης της. Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να περιγράφει αναλυτικά τους παράγοντες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία έγινε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από το δράστη.

Γλυκά Νερά: Το σκεπτικό της απόφασης

«Η πεντάλεπτη διάρκεια του ασφυκτικού πνιγμού του θύματος, η εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης της λειτουργίας της κάμερας ασφάλειας της οικείας, ο αιφνιδιασμός του ανύποπτου θύματος, η εξ αρχής σκηνοθεσία της σε βάρος του ληστείας και η προσχεδιασθείσα προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών αρχών» ήταν τα στοιχεία του εγκλήματος που καταδεικνύουν κατά τον εισαγγελέα την ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά την οποία ο κατηγορούμενος τέλεσε το έγκλημα.

Στο σκεπτικό του εισαγγελέα γίνεται αναφορά στη συμπεριφορά του κατηγορουμένου η οποία στόχευε στον αποπροσανατολισμό και σύγχυση των αστυνομικών αρχών, αλλά και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων που τέλεσε. «Το θύμα ήταν μόλις 20 ετών, ενώ εκείνος ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος και θα έπρεπε να είναι ο προστάτης της, δεν είχε καμία αναστολή για την πράξη του αν και επρόκειτο για την μητέρα του παιδιού του, ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε αφορμή για την πράξη του, την οποία εκδήλωσε όταν το θύμα ήταν ανυποψίαστο και ανύποπτο, καθώς κοιμόταν ήδη για 2,5 ώρες» φέρεται να αναφέρει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments