Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πιστοποιητικό νόσησης μόνο με PCR για τους ανεμβολίαστους

Κορωνοϊός: Πιστοποιητικό νόσησης μόνο με PCR για τους ανεμβολίαστους
H επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε αλλαγές σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά νόσησης

“Χτύπημα” στη “βιομηχανία” πλαστών πιστοποιητικών νόσησης βάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων με εισήγησή της για πιστοποίηση νόσησης μόνο με μοριακό τεστ (PCR), ώστε ένας ανεμβολίαστος να θεωρηθεί κρούσμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε αλλαγές σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά νόσησης. Συγκεκριμένα, για να λάβει κάποιος πιστοποιητικό νόσησης θα πρέπει να έχει διαγνωστεί με PCR test θετικός στον κορωνοϊό. Έως τώρα η βεβαίωση μπορούσε να εκδοθεί για διαγνωστικούς ελέγχους (PCR ή Rapid Test).

Κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, υπήρξαν περιστατικά όπου φαρμακεία που διενεργούσαν rapid test περνούσαν στο Μητρώο Covid ως θετικούς, ανεμβολίαστους πολίτες οι οποίοι δεν νοσούσαν. Μάλιστα κάποιοι γιατροί στη Βόρειο Ελλάδα διαπίστωσαν περιπτώσεις ασθενών με covid οι οποίοι διέθεταν πιστοποιητικά νόσησης που είχαν εκδοθεί αρκετά πρόσφατα, γεγονός το οποίο δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την τόσο γρήγορη επαναλοίμωξη.

Πλέον οι ανεμβολίαστοι πολίτες αν βγουν θετικοί με rapid test θα πρέπει να κάνουν το μοριακό έλεγχο το οποίο λογικά θα πρέπει να το πληρώνουν από την τσέπη τους. Το δε κόστος είναι της τάξης των 60 ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπη επεξεργάστηκε το πρωτόκολλο για τη λειτουργία των χριστουγεννιάτικων θεματικών πάρκων, όπου όλοι οι ενήλικες εργαζόμενοι και επισκέπτες, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments