Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία
Κορωνοϊός ενημέρωση: Όπως κάθε Πέμπτη έτσι και σήμερα οι ειδικοί ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά με την πορεία της πανδημίας.

O κορωνοϊός συνεχίζει να πλήττει την Ελλάδα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση για την πανδημία. Την ίδια ώρα τα κρούσματα σήμερα ανήλθαν στα 6.260, εκ των οποίων στην Αττική εντοπίστηκαν 1.791 κρούσματα και στην Θεσσαλονίκη 983 νέες λοιμώξεις.

Στην ενημέρωση συμμετέχει ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, το μέλος της Επιτροπής Βάνα Παπαευαγγέλου και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Αρχικά, το λόγο πήρε η Μίνα Γκάγκα: “Τα κρούσματα δείχνουν να σταθεροποιούνται αλλά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία συνεχίζονται και το ΕΣΥ πιέζεται”, είπε χαρακτηριστικά.

Παπαευαγγέλου: ” Το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας παραμένει ιδιαίτερα υψηλό”

Από την πλευρά της, η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι η πανδημία στη χώρα μας παρουσιάζει αργή ύφεση. Το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας παραμένει ιδιαίτερα υψηλό, με τα ενεργά κρούσματα να ξεπερνούν τις 50.000 για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Την εβδομάδα 22-28/11 η θετικότητα ήταν στο 1,74%. Οι περιοχές με υψηλότερα ποσοστά θετικότητας είναι Γρεβενά, Έβρος, Κοζάνη, Φθιώτιδα, Θεσσαλονίκη και Κιλκίς”.

“Τα δεδομένα από το πρόγραμμα “Ελευθερία” δείχνουν ότι μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, σημαντικός αριθμός συμπολίτων μας άνω των 60 ετών έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου. Το τελευταίο 48ωρο κλείστηκαν 34.000 ραντεβού”, συνέχισε.

Η κα Παπαευαγγέλου έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες να κάνουν τα δωρεάν self test που θα χορηγηθούν δωρεάν, το διάστημα 6-12 Δεκεμβρίου, συμβάλλοντας έτσι στον περιορισμό της διασποράς. Αναφορικά με τον εμβολιασμό στα παιδιά 5 – 11 ετών, ανέφερε πως θα δοθεί προτεραιότητα στα παιδιά με χρόνια νοσήματα, συμπληρώνοντας πως “στην αρχή της πανδημίας θεωρούσαμε ότι παιδιά με άσθμα έχουν αυξημένο κίνδυνο νόσησης, αλλά τελικά δεν ισχύει αυτό”.

Δείτε live την ενημέρωση

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments