Πολιτική

Κορωνοϊός: “Κωδικός Χριστούγεννα” χωρίς lockdown αλλά σύσταση για τεστ

Κορωνοϊός: “Κωδικός Χριστούγεννα” χωρίς lockdown αλλά σύσταση για τεστ
Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη θα εξειδικευθούν σήμερα Πέμπτη από τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη θα εξειδικευθούν σήμερα Πέμπτη από τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί ενώ στην ειδική επιτροπή του υπουργείο Υγείας, οι ειδικοί σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εισηγηθεί νέα μέτρα. Κεντρικός στόχος είναι να ανοιχτή η οικονομία στις γιορτές με «όπλο» και τα δωρεάν self test.

Από την κυβέρνηση έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε νέο lockdown, όπως κάνουν άλλες χώρες στην Ευρώπη καθώς η οικονομία δεν θα αντέξει το κλείσιμο δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, μεγαλώνει η ανησυχία για την μετάλλαξη Όμικρον ενώ μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Μικροβιολογίας κ. Αθανάσιος Τσακρής τόνισε πως “Η Όμικρον μπορεί να έχει ήδη επισκεφτεί την χώρα μας , καθώς όπως εξήγησε οι παραλλαγές αυτές παράγονται σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, δηλαδή δεν μεταφέρονται  απλώς από χώρα σε χώρα αλλά γεννιούνται κιόλας. «Είναι ένα στέλεχος με πολλές μεταλλάξεις, πολύ πιθανό να επικρατήσει, όλοι οι ιοί σαν τον κορωνοϊό έχουν την δυνατότητα να μεταλλάσονται». 

Δεν θα έχουμε lockdown

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών αλλά και και η απόφαση διανομής δύο δωρεάν self tests σε όλους τους ενήλικους για τις μέρες των γιορτών δείχνουν πως δεν πρόκειται να αποφασίσει η κυβέρνηση ένα γενικότερο lockdown.

Τι έχουν εισηγηθεί οι ειδικοί για τα Χριστούγεννα

Να είναι εμβολιασμένοι όλοι οι εργαζόμενοι στα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα εισηγούνται οι ειδικοί στην κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. O κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο MEGA, είπε ότι πρόκειται για εργαζόμενους που θα πιάσουν τώρα δουλειά, ενώ σημείωσε μιλώντας για τα θεματικά αυτά πάρκα «ότι κανείς δεν θέλει να αποτελέσουν εστία μιας νέα αναζωπύρωσης».

Κάτι άλλο που συζητήθηκε στην επιτροπή και το οποίο θα ανακοινωθεί είναι ότι «οι άνθρωποι οι οποίοι παίρνουν πιστοποίηση νόσου εφεξής θα πρέπει να έχουν PCR, δεν αρκεί το rapid. Είναι πολύ πιο αξιόπιστο, το rapid μπορεί να είναι ψευδώς θετικό ή αρνητικό και είναι πιο εύκολο να παραβιαστεί» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος στο MEGA.

Ποια μέτρα έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 έως τις 16 Ιανουαρίου 2022

  • Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως. Τα χρήματα του προστίμου θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για τη στήριξη του ΕΣΥ.To πρόστιμο θα πληρώνεται κάθε μήνα και θα επιβάλλεται υποχρεωτικά μέσω της ΑΑΔΕ.
  • Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα παρέχεται δωρεάν σε όλους ένα self test, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού, την περίοδο των εορτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments