Ελλάδα

Μεσολόγγι: Σαρώνει η κακοκαιρία με πλημμύρες σε δρόμους

Μεσολόγγι: Σαρώνει η κακοκαιρία με πλημμύρες σε δρόμους
Μεσολόγγι: H κακοκαιρία έχει σαρώσει την περιοχή προκαλώντας πολλές ζημιές και πλημμύρες σε δρόμους και σπίτια.

Η κακοκαιρία που χτύπησε το Μεσολόγγι έφερε πολλά προβλήματα, καθώς πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια. Ακόμη, οι κάτοικοι της περιοχής έκαναν δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση υδάτων λόγω των πλημμύρων.

Πιο συγκεκριμένα, στα 20 εκατοστά έχει φτάσει αυτή την στιγμή το νερό σε πολλούς δρόμους του Μεσολογγίου ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε αρκετά σημεία δυτικά της πόλης προς την οδό Κύπρου.

Πλημμύρα μπροστά στο δημαρχείο

Πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή Ταμπακαριά που ακόμα δεν έχει απειλήσει σπίτια, ενώ μικρής έκτασης πλημμύρα σημειώθηκε σε κατοικία πίσω από την παλιά πυροσβεστική και στα άκρα κάποιων δρόμων.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, aixmi-news.gr, μεγαλύτερης έκτασης πλημμύρα παρατηρείται στον δρόμο μπροστά από το Δημαρχείο, όπου έχει αποκλειστεί η κίνηση των οχημάτων ενώ έχει σπεύσει και η πυροσβεστική, καθώς και ένα τμήμα της πόλης προς το, λεγόμενο, ροζ Δημαρχείο.

Η περιοχή που επίσης προκαλεί ανησυχία είναι αυτή που βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νοσοκομείου Μεσολογγίου όπου ήδη οι κάτοικοι είδαν το νερό να φθάνει στις αυλές τους. Η νύχτα που θα περάσουν όπως λένε οι ίδιοι θα είναι μαρτυρική, καθώς φοβούνται ότι θα πλημμυρίσουν και τα σπίτια τους.

Προβλήματα στην περιοχή

Το πρόβλημα στην περιοχή είναι γνωστό, καθώς τα νερά από όλη την βορεινή περιοχή συγκεντρώνονται σε ένα σημείο, όμως επειδή οι σωλήνες δεν μπορούν να απορροφήσουν όλο αυτόν τον όγκο πνίγονται τα σπίτια της δυτικής πλευράς, αφού εκεί φθάνουν με φυσική ροή.

Οι σωλήνες προφανώς έχουν φράξει, αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν έχει παρέμβει προκειμένου να γίνει κάποιο έργο απόφραξης ή τοποθέτησης νέων σωλήνων. Πλημμύρες, χωρίς ακόμα να έχουν αναφερθεί ζημιές παρατηρούνται και στο Αιτωλικό αλλά και στο Νεοχώρι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments