Πολιτική

Πολιτικές αντιδράσεις για τη διακοπή της παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου

Πολιτικές αντιδράσεις για τη διακοπή της παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου
Την αντίδραση των κομμάτων προκάλεσε η διακοπή της παράστασης του κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου

Θύελλα αντιδράσεων προκλήθηκε από τη χθεσινοβραδινή διακοπή της παράστασης του κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου, όταν η τηλεπαρουσιάστρια Σάσα Σταμάτη μαζί με αρκετά άτομα που τη συνόδευαν, εισέβαλε στη σκηνή με αποτέλεσμα να δημουργηθεί κομφούζιο.

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση – μεταξύ άλλων – και του πολιτικού κόσμου, ο οποίος σύσσωμος καταδικάζει το περιστατικό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, έκανε λόγο για «παρεμπόδιση ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσω μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας». 

«Ζήτημα δημοκρατίας» χαρακτηρίζει την προστασία της πολιτιστικής δημιουργίας ο αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος, στηλιτεύοντας τα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ.

Η ανακοίνωση Σκουρολιάκου

«Χθες, για άλλη μία φορά, η κοινή γνώμη παρακολούθησε εμβρόντητη να διακόπτεται παράσταση, επειδή δεν άρεσε σε κάποιους η σάτιρα του ηθοποιού και stand up comedian Χριστόφορου Ζαραλίκου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η σάτιρα και η πολιτική κριτική στοχοποιούνται, αλλά είναι η πρώτη φορά που διακόπτεται κατά την διάρκειά της μία παράσταση από «αγανακτισμένους πολίτες» και τηλεπερσόνες. Αυτή την εποχή ο σύγχρονος πολιτισμός περνά βαθιά κρίση εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζουν ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Πολιτισμού.

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως η πολιτιστική δημιουργία αποτελεί πηγή δημοκρατίας και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να την παρεμποδίζει. Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε την πολιτιστική δημιουργία. Είναι ζήτημα δημοκρατίας».

ΚΚΕ: Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τη διακοπή παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου:

«Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν “αγανακτισμένους” σε ρόλο “μπράβου”, επειδή διάφοροι επιχειρηματικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες ενοχλούνται από τη σάτιρα των καλλιτεχνών. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν ακόμη τουλάχιστον καταδικάσει το γεγονός, δείχνει την ανοχή τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments