Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 5/12: Εφιαλτική εφημερία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Πάτρα

Κρούσματα σήμερα 5/12: Εφιαλτική εφημερία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Πάτρα
Κρούσματα σήμερα 5/12: Είναι χαρακτηριστικό πως εκτός από τους θαλάμους, γέμισε με κρεβάτια και ο διάδρομος των ΤΕΠ.

Στα ύψη καθημερινά τα κρούσματα και με την νύχτα που ήταν εφιαλτική στην εφημερία τη νύχτα του Σαββάτου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο.

Είναι χαρακτηριστικό πως εκτός από τους θαλάμους, γέμισε με κρεβάτια και ο διάδρομος των ΤΕΠ ενώ γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να εξεταστούν και να αντιμετωπιστούν όλα τα περιστατικά (στα οποία περιλαμβάνονταν και τα non covid).

Οι εικόνες που εξασφάλισε το tempo24.news μαρτυρούν την πίεση που δέχτηκε το νοσημευτικό ίδρυμα κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού των επιβεβαιωμένων και ύποπτων κρουσμάτων που διακομίστηκαν ιδαίτερα τις βραδινές και τις νυχτερινές ώρες στο Ρίο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνον χθες στο ΠΠΝΠ διακομίστηκαν:

35 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 28 ύποπτα, 4 επιβεβαιωμένα στην παδιατρική και 28 ύποπτα επίσης στην ίδια Κλινική. Από αυτά υπήρξαν, 8 εισαγωγές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 4 εισαγωγές επιβεβαιωμένων στην Παιδιατρική, 3 εισαγωγές ύποπτων ενηλίκων και 2 εισαγωγές ύποπτων στην Παιδιατρική.

Από τους αριθμούς και μόνο προκύπτει το μέγεθος της πίεσης που δέχθηκε χθες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αλλά και η διασπορά της νόσου στην Κοινότητα.

Κρούσματα σήμερα 5/12:  Όμικρον: Κανένας νεκρός μέχρι τώρα – Φόβος για την ταχύτητα των μεταλλάξεων και τη μεταδοτικότητα.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει για τους επιστήμονες, όμως είναι ιδιαίτερα θετικό το στοιχείο ότι δεν έχει προκαλέσει κανένα θάνατο.

Από τη χρονική στιγμή που η παραλλαγή Όμικρον έγινε γνωστή και εντοπίστηκε στις 24 Νοεμβρίου στη Νότια Αφρική, επιστήμονες, πολίτες και κυβερνήσεις δείχνουν φόβο ότι το νέο παραλλαγμένο στέλεχος μπορεί να μας γυρίσει στην αρχή της πανδημίας κάτι που κανείς δεν θέλει. Πώς, άλλωστε, να μην υπάρχει ο φόβος που κυριαρχεί και έχει κατακλίσει τους επιστήμονες αλλά και τους πολίτες της Ευρώπης αφού θεωρείται πολύ επικίνδυνο στέλεχος.

Στην Ελλάδα έχουμε μόλις ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα της «Όμικρον», αν και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι υπάρχουν και άλλα ύποπτα κρούσματα της νέας παραλλαγής στη χώρα που εντοπίζονται καθημερινά και υποβάλλονται σε μοριακά τεστ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments