Τεχνολογία

Google Doodle σήμερα: Αφιερωμένο στην Πίτσα

Google Doodle σήμερα: Αφιερωμένο στην Πίτσα
Google Doodle σήμερα: Η Google σήμερα τιμά με ένα διαδραστικό παιχνίδι, ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά στον κόσμο, την πίτσα και στις διάφορες παραλλαγές της.
Google Doodle σήμερα: Η Google σήμερα τιμά με ένα διαδραστικό παιχνίδι, ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά στον κόσμο, την πίτσα και στις διάφορες παραλλαγές της.

Σήμερα η Google τιμά με ένα Doodle το πιο νόστιμο φαγητό, την πίτσα και τις διάφορες παραλλαγές της. Μάλιστα η Google ετοίμασε και ένα διαδραστικό παιχνίδι για τους χρήστες με βάση την πίτσα και τα κομμάτια της.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Google, το σημερινό διαδραστικό Doodle γιορτάζει ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στον κόσμο – την πίτσα! Σαν σήμερα το 2007, η τέχνη του Ναπολιτάνου «Pizzaiuolo» εγγράφηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Το παιχνίδι

Αυτό το παζλ διαθέτει μερικές από τις πιο αγαπημένες γαρνιτούρες πίτσας από όλο τον κόσμο και σας προκαλεί να το κόψετε σε φέτες με βάση τον τύπο που παραγγείλατε. Αλλά προσέξτε τις ζητούμενες γαρνιτούρες και τον αριθμό των φετών. Όσο πιο ακριβής είναι η παραγγελία, τόσο περισσότερα αστέρια κερδίζετε!

Αν και το flatbread με γαρνιτούρες καταναλώθηκε για αιώνες στους αρχαίους πολιτισμούς από την Αίγυπτο μέχρι τη Ρώμη, η νοτιοδυτική ιταλική πόλη της Νάπολης θεωρείται η γενέτειρα της πίτσας που είναι γνωστή σήμερα (ζύμη με ντομάτες και τυρί), από τα τέλη του 1700. Εδώ ξεκινά η ιστορία της πίτσας: μια ιστορία που ψήνεται μαζί με αιώνες παγκόσμιας μετανάστευσης, οικονομικής ανάπτυξης και τεχνολογικής εξέλιξης.

Σήμερα, υπολογίζεται ότι πέντε δισεκατομμύρια πίτσες (350 φέτες ανά δευτερόλεπτο μόνο στις ΗΠΑ) καταναλώνονται διεθνώς κάθε χρόνο. Ανεξάρτητα από το πώς την κόβετε, η πίτσα είναι εδώ για να μείνει.

Λίγα λόγια για την πιτσα

Υπάρχουν δύο βασικά είδη πίτσας, η ιταλική και η καναδέζικη. Η ιταλική πίτσα έχει λεπτή ζύμη και συνήθως περιορισμένο αριθμό υλικών ανά πίτσα (πιο συγκεκριμένα εξαρτάται από τη φαντασία του μάγειρα) και είναι ατομική. Η καναδέζικη έχει πιο χοντρή ζύμη και συνήθως έχει πληθώρα υλικών επάνω. Η καναδέζικη υπάρχει κατά κανόνα σε τρία μεγέθη: ατομική, οικογενειακή (ή μεσαία) και γίγας.

Η σύγχρονη εκδοχή της πίτσας έχει ιταλική προέλευση από τον 16ο αιώνα στη Νάπολη (Ναπολιτάνικη πίτσα ή Πίτσα Μαργαρίτα). Σήμερα, μαζί με τα μακαρόνια (ζυμαρικά/pasta), θεωρείται το κατ’εξοχήν χαρακτηριστικό ιταλικό φαγητό.

Η κυβέρνηση της χώρας προστατεύει με νόμο την παραδοσιακή ιταλική πίτσα. Βέβαια, σύγχρονες μελέτες αναφέρουν πως η πίτσα μάλλον οφείλει το σχήμα της στους Πέρσες, οι οποίοι κατά τις εκστρατείες τους έψηναν ψωμί στις στρογγυλές ασπίδες τους. Η σύλληψη όμως της ιδέας της πίτσας (στρογγυλή βάση από ζύμη ψωμιού και επάνω στρώση από τυρί, ελαιόλαδο, λαχανικά και μυρωδικά) πιθανώς έχει ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα όπου το φαγητό αυτό ονομάζονταν πλακούντας και στα Βυζαντινά χρόνια πίττα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments