Διεθνή

Νέα Υόρκη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους

Νέα Υόρκη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους
Αυστηροποιείται το πλαίσιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Υποχρεωτικός καθίσταται στο εξής ο εμβολιασμός των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλέζιο. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τις 27 Δεκεμβρίου ενώ η πιστοποίηση εμβολίου για γυμναστική και ψυχαγωγία σε εσωτερικούς χώρους θα απαιτείται για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Ο τρέχων κανόνας θα επεκταθεί επίσης για να απαιτήσει δύο δόσεις εμβολίου αντί για απόδειξη μόνο μίας, είπε ο δήμαρχος. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει απόδειξη ενός ολοκληρωμένου σχήματος εμβολιασμού Pfizer ή Moderna ή απόδειξη εμβολιασμού Johnson & Johnson μαζί με την ενισχυτική δόση.

«Η Νέα Υόρκη είναι παγκόσμιος ηγέτης όσον αφορά την ανάκαμψη από τον COVID-19. Έχουμε αποδείξει ότι με εντολές και κίνητρα εμβολίων, μπορούμε να νικήσουμε αυτόν τον ιό», έγραψε ο ντε Μπλάζιο στο Twitter. «Τώρα κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς το μέλλον – μια εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού σε υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα. Μαζί μπορούμε να σώσουμε ζωές και να προχωρήσουμε».

Μέχρι τώρα, η εντολή εμβολιασμού της Νέας Υόρκης απαιτούσε απόδειξη μιας μόνο δόσης για το δημοτικό εργατικό δυναμικό και αρκετούς άλλους τομείς υψηλότερου κινδύνου και την ίδια για την είσοδο σε εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και άλλους χώρους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments