Πολιτική

Αιγαίο: Τούρκικα αεροσκάφη πάνω από τη νήσο Παναγιά

Αιγαίο: Τούρκικα αεροσκάφη πάνω από τη νήσο Παναγιά
Αιγαίο: Τούρκικα αεροσκάφη προκαλούν πάνω από τη νήσο Παναγιά, λίγο μετά τις 15:30 η υπερπτήση σημειώθηκε στα 27.000 πόδια.
Αιγαίο: Τούρκικα αεροσκάφη προκαλούν πάνω από τη νήσο Παναγιά, λίγο μετά τις 15:30 η υπερπτήση σημειώθηκε στα 27.000 πόδια.

Η Τουρκία δεν βάζει μυαλό και δεν σταματάει τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Με μαχητικά και μη αεροσκάφη  παραβιάζουν το FIR Αθηνών. Σε αυτό το πλαίσιο, τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στις 15:33, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποιήσε υπερπτήση πάνω από τη νήσο Παναγιά στα 27.000 πόδια. Αιγαίο

Τι δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας:

«Θα επιθυμούσαμε σχέση καλής γειτονίας με τη Τουρκία με βάση το σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της θάλασσας που είναι τμήμα του ευρωπαϊκού κεκτημένου», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του στην επιτροπή άμυνας της Βουλής και συνέχισε λέγοντας: «η Ελλάδα παραμένει πάντοτε ανοιχτή σε διάλογο με τη Τουρκία στο πλαίσιο όμως του Διεθνούς Δικαίου. Για τη μία διαφορά που έχουμε με τη γείτονα χώρα. Η Τουρκική κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει αυτά που διακηρύσσει σε συνομιλητές της! Όχι όμως εκτός πλαισίου, βασισμένο σε γενικότητες. Είναι προϋπόθεση να εγκαταλειφθεί το casus belli».

Στο ενδεχόμενο πολέμου με την Τουρκία το περιέγραψε ότι είναι ένα «τεράστιο ζήτημα», καθώς η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που κατά πλήρη παράβαση του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ απειλεί γειτονική χώρα με πόλεμο αν αυτή ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της. «Αυτό πρέπει να φύγει από τη μέση! Δεν μπορεί στον 210 αιώνα να δεχόμαστε τη λογική συνύπαρξης υπό την απειλή πολέμου! Και η Τουρκία να αντιληφθεί ότι είναι σε όφελός της», ισχυρίστηκε ο υπουργός εξωτερικών. Αιγαίο

Να σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία στο Αιγαίο

Τονίζοντας για το Κυπριακό ο κ. Δένδιας, κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει προκλήσεις σε Αμμόχωστο και ΑΟΖ και να γίνει επανέναρξη του διαλόγου στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, όπως έχει καθορίσει ο ΟΗΕ.

«Έχουμε δει αυτό τον καιρό τις εξελίξεις στην Τουρκία και έχουμε αντιληφθεί ότι από τις επικείμενες αλλαγές στην πολιτική ηγεσία της χώρας, δεν πρόκειται να περιμένει η Ελλάδα διαφορετική στάση! Γιατί δεν νομίζω να είχαμε διακύμανσης στη πολιτική της χώρας αυτής», είπε ο Ανδ. Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ, ο οποίος ζήτησε και αυτός να έρθουν προς κύρωση τα μνημόνια με τη Β. Μακεδονία αλλά και να διεκδικήσει η χώρα μας την τήρηση των συμφωνημένων, καθώς όπως είπε έχουν ήδη παρατηρηθεί 8 παραβιάσεις σε αυτή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments