Διεθνή

Πρώτη τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν – Πούτιν

Πρώτη τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν – Πούτιν
Σε εξέλιξη είναι η πρώτη τηλεδιάσκεψη του Αμερικανού Προέδρου με τον Ρώσο ομόλογό του

Την πρώτη τους συνομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης έχουν αυτή την ώρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας αναμένεται να βρεθεί η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία και τη συγκέντρωση δυνάμεων του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, θέματα στρατηγικής σταθερότητας και τη διμερή ατζέντα. Ακόμα αναμένεται να θίξουν τα θέματα της περιφερειακής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στο Αφγανιστάν.

Όπως σημείωσε ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, η επικοινωνία μεταξύ Πούτιν και Μπάιντεν μπορεί να διαρκέσει πολύ. Η συζήτηση, είπε, θα διαρκέσει «όσο χρειαστεί», μια τέτοια συζήτηση δεν έχει ακριβή χρονική στιγμή.

Ο Πούτιν επικοινώνησε με τον Αμερικανό ομόλογό του από την κατοικία του στο Σότσι. Ο Ρώσος πρόεδρος έφτασε εκεί από το Νέο Δελχί, το οποίο είχε επισκεφθεί τη Δευτέρα.

Η συνομιλία πραγματοποιείται μέσω ασφαλούς σύνδεσης βίντεο που προορίζεται για επικοινωνία μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών. Χρησιμοποιείται για πρώτη φορά. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως στο Κρεμλίνο, η γραμμή είχε δημιουργηθεί «και κατά τη θητεία των προηγούμενων αμερικανικών διοικήσεων», αλλά μέχρι τώρα ήταν ανενεργή και «στην πραγματικότητα υποστηριζόταν μόνο στην τεχνική αποτελεσματικότητα».

Η σημερινή συνομιλία των δύο ηγετών είναι η πέμπτη από τότε που ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Αμερικανός πρόεδρος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments