Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Ευρώπη Κοσμίδη
Περιφερειακή Σύμβουλος και Εντεταλμένη Σύμβουλος Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής

Με την
Σοφία Χύτου

Ευρώπη Κοσμίδη στο pagenews.gr: Όλη μας η βάση είναι στα έργα υποδομών

Ευρώπη Κοσμίδη στο pagenews.gr: Η Περιφερειακή Σύμβουλος και Εντεταλμένη Σύμβουλος Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής κ. Ευρώπη Κοσμίδη μίλησε για μια σειρά θεμάτων όπως η οδική ασφάλεια, τα αντιπλημμυρικά, τα μεγάλα έργα από την Περιφέρεια Αττικής καθώς και το τι περιλαμβάνει η ατζέντα για τα επόμενα χρόνια.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος και Εντεταλμένη Σύμβουλος Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής κ. Ευρώπη Κοσμίδη μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα μεγάλα έργα που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής, πόσο έχουν αλλάξει τη ζωή των πολιτών, για τα αντιπλημμυρικά και την οδική ασφάλεια και άλλα θέματα.

Ευρώπη Κοσμίδη στο pagenews.gr: Τα έργα που έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής

Σχετικά με τα έργα που έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται η κ. Ευρώπη Κοσμίδη δήλωσε: “Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι πράγματι το έργο της Περιφέρειας αφορά την καθημερινότητα του πολίτη και μετά από δύο χρόνια με την καινούρια διοίκηση του Γιώργου Πατούλη προκύπτουν κυρίως δύο βασικά συμπεράσματα για τη διοίκησή μας. Πρώτον, ότι τα έργα που είχαν καθυστερήσει μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης και δεύτερoν δρομολογήθηκαν αυτά τα οποία έπεφταν σε καλένδες γραφειοκρατίας και ατελείωτης διαβούλευσης, προχωρούν άμεσα και υλοποιούνται μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια της θητείας μας. Άρα μπορώ να πω ότι ένα πολύ μεγάλο έργο που αφορά την καθημερινότητα του πολίτη γιατί το έργο της Περιφέρειας όπως είπα έχει να κάνει με αυτό, είναι ασφαλτοστρώσεις ενός πολύ μεγάλου οδικού δικτύου που έχει στην αρμοδιότητά της η Περιφέρεια Αττικής, 6.500 χιλιόμετρα οδικό δίκτυο αλλά και οι προγραμματικές που συνάπτει με τους δήμους έχουν να κάνουν ακριβώς με αυτό, με την καθημερινότητα του πολίτη..”

Παράλληλα δήλωσε: “Η Περιφέρεια Αττικής έχει στοχεύσει να κάνει έργα υποδομών και όχι φιγούρας, έργα για την ασφάλεια των πολιτών της Αττικής, κάτι που είναι μείζων θέμα και ζητούμενο στην εποχή που διανύουμε και της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε και της κλιματικής που όλοι βιώνουμε. Οπότε όλη μας η βάση είναι στα έργα των υποδομών και αυτό ήταν και μια πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη όταν αναλάβαμε αλλά και εγώ ως μηχανικός γνωρίζοντας τα θέματα εκ βάθρων που αφορούν τις υποδομές. Ξέρω πολύ καλά ότι οι υποδομές για να μπορούμε να κάνουμε τις αναδομές..”. σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Κοσμίδη.

Τα μεγάλα έργα κατά τη διάρκεια της πανδημίας

“Σίγουρα επηρεάζει μια πανδημία και μια υγειονομική κρίση παγκοσμίων διαστάσεων όχι μόνο στα δικά μας χωρικά ύδατα. Σημαίνει ότι εργολαβίες, κατασκευαστές, μετακινήσεις υλικών, άνθρωποι που στελεχώνουν τους εργολάβους που πρέπει να εκτελέσουν το έργο βρίσκονται μέσα σε μια πανδημία, αρρωσταίνουν, αν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον πρέπει να μείνουν σε καραντίνα κ.α Όλα αυτά δημιουργούν ένα είδος καθυστέρησης όμως οφείλω να πω ότι πραγματικά τα έργα της Περιφέρειας αν δεν ήταν κάτι που αφορούσε την υγεία ή τη μεταφορά υλικών κάτι που δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε εμείς αλλά ελέγχεται με την πανδημία, με τους όρους και τα πρωτόκολλά τους, κατά τα άλλα σε καιρούς που είχαμε λοκντάουν, τα έργα της Περιφέρειας και οι άνθρωποι που ασχολούνταν με αυτά από εμένα μέχρι τους διοικητικούς υπαλλήλους της Περιφέρειας, δεν σταμάτησαν να εργάζονται λεπτό για αυτό και για αυτό είμαστε περήφανοι και για αυτό ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στο έργο κάνοντας τη δουλειά εν μέσω λοκντάουν…”.

Ευρώπη Κοσμίδη: Για τα αντιπλημμυρικά έργα και την ανάπλαση του Φαληρικού

“Η ανάπλαση του Φαληρικού επιτέλους βαίνει η πρώτη φάση που αφορά τις υποδομές του Φαληρικού, είναι αυτό που σας είπα, ένα έργο για να φανεί πρέπει να έχει πρωτίστως την υποδομή του φτιαγμένη, δηλαδή τα αντιπλημμυρικά του αλλά και το αντλιοστάσιο το οποίο τελειώνει και μερικές νέες οδοί που δημιουργήθηκαν δρόμοι, οδικά δίκτυα προκειμένου να γίνει πιο εύχρηστο το Φαληρικό στους κατοίκους της Αττικής. Αυτό το έργο μέχρι πριν το τέλος του 2022 μέχρι τις 10 – 20 Δεκέμβρη τελειώνει και αυτός είναι και ο μεγάλος φόβος μας γιατί έπρεπε να τελειώσει πριν τις νεροποντές, πριν τις υψηλές νεροποντές, γιατί ξέρετε ότι όταν ένα έργο αντιπλημμυρικό είναι σε εξέλιξη δεν παρά να αστοχήσει και με μια μικρή βροχή, δεν είναι ολοκληρωμένο. Οπότε ο μεγάλος μας φόβος ήταν αυτός, τον οποίο τον άρουμε και μέχρι 15 Δεκέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του Φαληρικού η οποία περιέχει το αντιπλημμυρικό. Μετά όπως γνωρίζουμε όλοι θα προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση του Φαληρικού, όπου ήδη η Περιφέρεια Αττικής με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη έχει προχωρήσει όσον αφορά την πρόσληψη ενός ειδικού συμβούλου προκειμένου να πάμε πιο γρήγορα στη δημοπράτηση της δεύτερης φάση, γιατί μπορεί να ακούμε για πολύ καιρό τη δεύτερη φάση και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν θέλουμε εμείς, αλλά θέλουμε να εξελίσσονται γρήγορα τα έργα…”.

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα για το επόμενο διάστημα

“Η περιφέρεια Αττικής έχει τη διεύθυνση Μητροπολιτικών Υποδομών της, που είναι μια διεύθυνση που μας έρχεται από το υπουργείο Υποδομών, εδώ και δέκα χρόνια ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής. Έχουμε σε αυτή τη διεύθυνση περίπου 100.000.000 έργα ασφαλτοστρώσεων τα οποία ήδη ο πολίτης της Αττικής τα βλέπει. Χαρακτηριστικά να πω τη Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου, τη Λεωφόρο Ποσειδώνος, τη Λεωφόρο Κηφισίας που ασφαλτοστρώθηκε πρόσφατα ολόκληρη, κάποια κομμάτια της Λεωφόρου Συγγρού αλλά και της Λεωφόρου Κηφισού, τώρα θα ξεκινήσουν…”.

Παράλληλα η κ. Κοσμίδη αναφέρθηκε και στο τι περιμένουμε αναφορικά με τα έργα για τα επόμενα δύο χρόνια.