Κόσμος

Ιταλία: Στα μέσα μαζικής μεταφοράς μόνο με «σούπερ πάσο»

Ιταλία: Στα μέσα μαζικής μεταφοράς μόνο με «σούπερ πάσο»
Πάνω από 200.000 χιλιάδες έλεγχοι τις πρώτες δύο ημέρες εφαρμογής των νέων μέτρων

Σκληρή γραμμή τηρεί η ιταλική κυβέρνηση απέναντι στους ανεμβολίαστους, καθώς τα νέα μέτρα για την εφαρμογή του σούπερ πράσινου πάσο δεν προβλέπουν ελαστικότητα και εξαιρέσεις. «Όποιος θεωρεί ότι δεν θα είμαστε αυστηροί με στόχο την τήρηση του νόμου, έχει κάνει λάθος εκτίμηση» δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε.

Τις πρώτες δυο ημέρες εφαρμογής του «σούπερ πάσο» (που επιτρέπει την είσοδο στους ανεμβολίαστους πολίτες με τεστ μόνον σε μέσα μεταφοράς και χώρους εργασίας) έγιναν πάνω από 200.000 έλεγχοι και επιβλήθηκαν σχεδόν δυο χιλιάδες πρόστιμα, τα οποία, σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις, κυμαίνονται από 400 μέχρι 1000 ευρώ.

Αλλαγές στην αγορά εισιτηρίων με κωδικό QR

Η κυβέρνηση Ντράγκι, όμως, ετοιμάζει και κάποιες αλλαγές: είναι δύσκολο να γίνονται συνεχείς, δειγματοληπτικοί έλεγχοι έξω από τις στάσεις των μετρό και λεωφορείων. Για τον λόγο αυτό, το ιταλικό υπουργείο Μεταφορών έκανε γνωστό ότι πολύ σύντομα θα αλλάξει το σύστημα έκδοσης των εισιτηρίων. Θα μπορεί να τα αγοράζει κανείς, μέσω εφαρμογής, μόνον αν διαθέτει QR εμβολιασμένου ή διαγνωστικό τεστ.

Το σημείο αναφοράς είναι οι πίστες σκι στις ιταλικές Άλπεις, στις οποίες μπορείς να εισέρχεσαι πλέον με «ski pass» -μόνον αν διαθέτεις κωδικό εμβολιασμού.

Από τη νέα γραμμή δεν εξαιρούνται ούτε οι μαθητές. Η χρήση «σούπερ πράσινου πάσο» για τα μέσα αστικής μεταφοράς επεκτάθηκε και στα παιδιά και εφήβους άνω των 12 ετών. Χωρίς αναβολές.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments