Διεθνή

Μέρκελ σε Σολτς: Να οδηγείς τη χώρα με «καλό χέρι»

Μέρκελ σε Σολτς:  Να οδηγείς τη χώρα με «καλό χέρι»
Ο νέος καγκελάριος Όλαφ Σολτς απέτισε φόρο τιμής στην πολιτική αξία της Μέρκελ

Τέλος μιας ολόκληρης εποχής με την αλλαγή σκυτάλης στην καγκελαρία και την ανάληψη των ηνίων της Γερμανίας από τον Όλαφ Σολτς, ο οποίος ορκίστηκε το μεσημέρι νέος Ομοσπονδιακός Καγκελάριος.

Η Άνγκελα Μέρκελ συνεχάρη τον διάδοχό της και του ευχήθηκε να οδηγεί με «καλό χέρι» τη χώρα. «Το να είσαι καγκελάριος της Γερμανίας είναι ένα από τα ομορφότερα καθήκοντα που υπάρχουν», τόνισε η Άνγκελα Μερκελ κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, στην καγκελαρία.

Από την πλευρά του, ο νέος καγκελάριος Όλαφ Σολτς απέτισε φόρο τιμής στην πολιτική αξία της Μέρκελ. «Έχετε πετύχει σπουδαία πράγματα», τόνισε ο Σολτς.

Ο νέος ομοσπονδιακός καγκελάριος ευχαρίστησε την προκάτοχό του για όσα έκανε για τη χώρα. Κατά τη διάρκεια της 16χρονης θητείας της, η Μέρκελ χρειάστηκε να αντιμετωπίσει πολλές κρίσεις, μερικές από τις οποίες επίλυσαν μαζί οι δύο πολιτικοί.

«Υπήρχε πάντα μια πολύ αξιόπιστη συνεργασία μεταξύ μας». Αυτό δείχνει ότι η Γερμανία είναι μια ισχυρή και αποτελεσματική δημοκρατία», σημείωσε ο Όλαφ Σολτς.

Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο

Ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) Όλαφ Σολτς είναι επίσημα ο νέος Καγκελάριος στη Γερμανία. Ο Όλαφ Σολτς εξελέγη από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, με 395 ψήφους επί συνόλου 736 βουλευτών.

Για την εκλογή του απαιτούνταν 369 ψήφοι, ενώ, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, δεν τον ψήφισαν 21 βουλευτές των κομμάτων που συνθέτουν τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού (SPD, Πράσινοι,FDP). Ο νεοεκλεγείς Καγκελάριος θα μεταβεί στο Προεδρικό Ανάκτορο Βellevue προκειμένου να του ανατεθούν τα νέα του καθήκοντα από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments