Πολιτική

Παπανδρέου: Μα γιατί επιμένει

Παπανδρέου: Μα γιατί επιμένει
Παπανδρέου: Σχεδιάζει ήδη την επόμενη μέρα εντός του ΠΑΣΟΚ.

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως ο Γιώργος Παπανδρέου, από το ίδιο βράδυ της Κυριακής, έπρεπε να ανακοινώσει τη παραίτηση του και να μην κατέβει για τις επαναληπτικές εκλογές. Κάποιοι, ακόμη και από το, περιβάλλον του, το πιστεύουν ακόμη. Και επιμένουν, ζητώντας του, έστω και τη τελευταία στιγμή να «αποσυρθεί αξιοπρεπώς».

Είναι εκείνοι που θεωρούν πως η όποια μάχη τελείωσε πριν καλά -καλά ξεκινήσει. Ακόμη και έτσι να είναι, «η πολιτική δεν είναι μιας ημέρας», σημείωνε χθες με νόημα στενός του συνεργάτης.

Με άλλα λόγια ο Γιώργος Παπανδρέου, σχεδιάζει την επόμενη ημέρα, εντός του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι, λένε πως ήδη έχει αρχίσει να δημιουργείται μια ομάδα που θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα του και θα δρα σε συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο. Τόσο εντός βουλής όσο και εντός κόμματος. Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, έχει, προγραμματιστεί για το Μάρτιο. Πολιτικοί κύκλοι, εκτιμούν πως ο πρώην πρωθυπουργός, επιθυμεί να καταγράψει ένα ισχυρό ποσοστό στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, προκειμένου να διαμορφωθεί μια σοβαρή τάση εντός του ΠΑΣΟΚ, που θα παίξει ενεργό ρόλο στα εσωτερικά του Κινήματος, αρχής γενομένης του συνεδρίου.

Ταυτοχρόνως θα έχει ενεργό ρόλο, στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και θα παρεμβαίνει κατά το δοκούν. Ειρήσθω εν παρόδω πως μέχρι τις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές πραγματοποιηθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης, αν εκλεγεί, θα διατηρήσει τη θέση του, στην ευρωβουλή και θα συμμετέχει σε όλες, τις εσωτερικές διαδικασίες, χωρίς, όμως δικαίωμα συμμετοχής εντός της ολομέλειας του ελληνικού κοινοβουλίου.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Παπανδρέου: Προχωράμε με αισιοδοξία στο β΄ γύρο

 

Στενοί του συνεργάτες, θεωρούν πως η επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού, δεν ήταν ευκαιριακή. Υποστηρίζουν, δε, πως ήταν η «πρώτη κίνηση», υπονοώντας πως η παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου θα είναι «συνεχής και επίμονη». Εξάλλου, λένε πως «ένας Παπανδρέου, δεν παραιτείται, στη διάρκεια μιας μάχης ακόμη και της πιο δυσοίωνης»!

Με άλλα λόγια και αν τελικώς ισχύουν όλα, τα παραπάνω και, εφόσον ήδη διαμορφώνεται ένα νέο πολιτικό σχέδιο από τον Γιώργο Παπανδρέου, τότε, θα υπάρξει μια εσωτερική τριχοτόμηση στο ΠΑΣΟΚ, όπως, εκτιμούν και, ευρύτεροι, πολιτικοί, κύκλοι. Από τη μια πλευρά η προεδρική  πλειοψηφία που θα προκύψει την ερχόμενη Κυριακή, η ισχυρή τάση του Ανδρέα Λοβέρδου και εκείνη του Γιώργου Παπανδρέου…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments