Πολιτισμός

1821: Μία επέτειος με λογισμό και μ’ όνειρο

1821: Μία επέτειος με λογισμό και μ’ όνειρο
1821: Επετειακή εκδήλωση με λογισμό και μ’ όνειρο για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 στο Μέγαρο χορού Καλαμάτας. 1821

Θα γίνουν θεματικές συζητήσεις όπως:

  • «Εκκλησία και απελευθερωτικός αγώνας 1821: Παραδοχές, υπερβολές, μύθοι και αλήθειες επί οικονομικών και αγωνιστικών ζητημάτων» με τον Αρχιμανδρίτη Απόστολο Καβαλιώτη, Post Doct. in Autism, Ph.D. med., Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και διευθυντής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Διασύνδεσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
  • «Μία κοινωνία στον καθρέφτη: συζητώντας τα 200 χρόνια από το ‘21» με την Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια Ιστορίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • «Το μέλλον της παράδοσης» με την Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη, Ομότιμη Ερευνήτρια και διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνησης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Μέλος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»και Πρόεδρος της Επιτροπής για τη Χειροτεχνία του Υπουργείου Ανάπτυξης.
  • «1821: Μία επέτειος πάντα επίκαιρη» με τον Μελέτιο Μελετόπουλο, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Γενεύης και Λυκειάρχης της Ιονίου Σχολής.
  • «Η δική μας επανάσταση» με τον Άγγελο Συρίγο, Αναπληρωτή  Καθηγητή του  Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστημίο και Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.
  • «1821: Ένας κριτικός αναστοχασμός για την Ελλάδα στον 21ο αιώνα» με τον Αλέξη Χαρίτση, Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας, και τομεάρχης Υπουργός Εσωτερικών.

Τη  Πολύ ενδιαφέρον και ιστορική συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος και κλασσική φιλόλογος, Βίκυ Φλέσσα. 1821

Λίγα λόγια για τον Αρχιμανδρίτη Απόστολο Καβαλιώτη τον βασικό ομιλητή

Ο συγγραφέας, Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς, είναι Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αυτισμό. Είναι κάτοχος μεταδιδακτορικού στον αυτισμό και μεταπτυχιακών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, στη Γλώσσα και Φιλολογία και στην Προσχολική Αγωγή. Μετεκπαιδεύθηκε στο Πανεπιστήμιο του Harvard για τον αυτισμό και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης για την αντιμετώπιση του πόνου. Είναι εθελοντής του Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τριάντα τρία χρόνια σταθερά. Συμμετείχε σε αποστολές στην Καλκούτα με την μητέρα Τερέζα, στο Γιοχάνε- σμπουργκ με την ομάδα του Nelson Mandela και στη Γιουγκοσλαβία με την Πριγκίπισσα Νταιάνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments