Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Επιταχύνονται ενόψει των Χριστουγέννων

Εμβολιασμοί: Επιταχύνονται ενόψει των Χριστουγέννων
Εμβολιασμοί: Το κυβερνητικό επιτελείο και ειδικοί επιταχύνουν το πρόγραμμα Ελευθερία ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα που είναι η πιο επιβαρυμένη εποχή λόγω κορωνοϊού, οι εμβολιασμοί πληθαίνουν. Προγραμματίζεται λοιπόν η ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος με άνοιγμα επιπλέον 110.000 ραντεβού 1ης-3ης δόσης, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Πιο συγκεκριμένα, για το σκοπό αυτό, ανοίγει ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα και διπλασιάζεται η δυναμικότητα του ΜΕΓΑ εμβολιαστικού κέντρου στο Περιστέρι. «Καθημερινά απελευθερώνουμε διαθέσιμα ραντεβού για 3η δόση» έγραψε στο twitter ο κ. Θεμιστοκλέους.

Αναθέρμανση εμβολιασμών

Τις τελευταίες μέρες σημειώνεται αθρόα προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα. Οι ημερήσιοι εμβολιασμοί προσέγγισαν ξανά τις 100.000 με τις συνολικές δόσεις που έχουν χορηγηθεί να ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια.

Σημαντικό ρόλο, έπαιξε, το μέτρο υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των άνω των 60 ετών.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας σήμερα στον Σκάι, υπενθύμισε μάλιστα ότι οι άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει καμία δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ. Ο κ. Πλεύρης τόνισε επίσης ότι το μέτρο απέδωσε από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα κλείστηκαν 85.000 ραντεβού πρώτης δόσης εμβολιασμού στους άνω των 60.

Ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για παιδιά 5-11 ετών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι από αύριο Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τα παιδιά 5 έως 11 ετών. Σε πρώτη φάση οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε 75 περιοχές ενώ για τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές θα σταλούν κινητά συνεργεία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι από αυριο θα λειτουργεί με ευθύνη του υπουργείο Παιδείας ειδική πλατφόρμα για να λύνονται οι απορίες των γονιών για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Επίσης τόνισε ότι στις 14 Δεκεμβρίου η κυρία Θεοδωρίδου και η κυρία Παπαευαγέλλου θα απαντήσουν ζωντανά μέσω του διαδικτύου σε απορίες και σε ερωτήσεις γονέων σε σχέση με τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής κατηγορίας.

Έγκριση από την ΕΜΑ στους εμβολιασμούς των παιδιών

“Πράσινο φως” έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) όπου συνιστά να εγκριθεί το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού για τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών. Σημειώνεται ότι το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας 12 και άνω.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών, η δόση του Comirnaty θα είναι χαμηλότερη από αυτή που χρησιμοποιείται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω (10 μg σε σύγκριση με 30 μg). Θα χορηγείται σε δύο δόσεις με διαφορά τριών εβδομάδων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments