Ελλάδα

Ματίνα Παγώνη στο pagenews.gr: Απαράδεκτα αυτά που ακούγονται για VIP κλίνες ΜΕΘ

Ματίνα Παγώνη στο pagenews.gr: Απαράδεκτα αυτά που ακούγονται για VIP κλίνες ΜΕΘ
Ματίνα Παγώνη: Να καταθέσουν στοιχεία αλλιώς είναι επικίνδυνοι και προσβλητικοί - Τι δηλώνει στο pagenews.gr και στον Βαγγέλη Παπαδημητρίου

Η υπόθεση των «κενών ΜΕΘ», προς χρήση VIP ασθενών, έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της νοσοκομειακής περίθαλψης και έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις. Με καταγγελίες και ερωτήματα από τη πλευρά της αντιπολίτευσης.

Άλλωστε υπήρξε παρέμβαση του εισαγγελέα με την οποία καλεί τους υπεύθυνους της ΠΟΕΔΗΝ, να καταθέσουν συγκεκριμένα στοιχεία που να αποδεικνύουν τις καταγγελίες τους.

Σύμφωνα, όμως, με τη Ματίνα Παγώνη, πρόεδρο των νοσοκομειακών ιατρών, όχι μόνον δεν υπάρχει ανάλογο θέμα αλλά θεωρεί «ανεξήγητο και προσβλητικό ακόμη και να λέγεται».

Συνομιλώντας με τη Ματίνα Παγώνη, μας ξεκαθάρισε πως «στη διαδικασία εισαγωγής σε ΜΕΘ, οι μοναδικοί υπεύθυνοι είναι οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό και απαιτούνται ακόμη και ώρες προκειμένου να διευκολυνθεί ο ασθενής. Την απόφαση καλούνται να λάβουν οι υπεύθυνοι ιατροί που πρώτα από όλα ισορροπείται η κατάσταση της υγείας του ασθενούς και στη συνεχεία, ξεκινάει η διαδικασία εισαγωγής ή μεταφοράς του σε άλλο νοσοκομείο που θα έχει διαθέσιμο κρεβάτι σε ΜΕΘ».

Σε ερώτηση μας αν υπάρχουν κρεβάτια που κρατούνται για την περίπτωση που κάποιος επώνυμος κριθεί να εισέλθει σε ΜΕΘ, ήταν κατηγορηματική: «Mακάρι να είχαμε τόσα κρεβάτια ΜΕΘ για να κρατούνται κλειστά. Τονίζω σε απόλυτο βαθμό πως οι ιατροί δίνουν μια μάχη με τα δικά τους χέρια. Αντί να ζητάμε αύξηση της υποστήριξης και της χρηματοδότησης στα δημόσια νοσοκομεία, ειδικά στη περίοδο της πανδημίας, πετάμε ψεύδη στον ανεμιστήρα. Προσωπικά αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο που εργάζομαι έχω ανάγκη μεταφοράς τεσσάρων ασθενών σε ΜΕΘ και μου είναι αδύνατον να βρω κρεβάτι. Οι ιατροί σώζουν ζωές δεν κάνουν εμπόριο ασθενών».

«Με αυτό τον τρόπο, οι πολίτες χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον ιατρικό κόσμο»

Σε ερώτηση μας αν υπάρχουν ενδεχομένως και ταξικά κριτήρια -φτωχός ή πλούσιος ασθενής- και με αντίστοιχη συμπεριφορά, τόνισε με δηκτικό τρόπο πως «οι πλούσιοι ασθενείς, πιστεύετε πως δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές και να μπουν αυτόματα σε ΜΕΘ; Είναι απαράδεκτα αυτά που ακούγονται. Και επικίνδυνα καθώς με αυτό τον τρόπο, οι πολίτες χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον ιατρικό κόσμο».

Σε ερώτηση μας τι ακριβώς συνέβη με την πολύ σύντομη, χρονικά, εισαγωγή του Μητροπολίτη, δήλωσε ότι «μόνον οι ιατροί γνωρίζουν τις ανάγκες ενός ασθενούς και κανείς άλλος και μόνον αυτοί θα κρίνουν τη προτεραιότητα».

«Επαναλαμβάνω, όποιος έχει στοιχεία να καταθέσει στον εισαγγελέα διαφορετικά είναι ψεύτης και επικίνδυνος», καταλήγει η ΜατίναΠαγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών.

Πάντως με  δελτίο Τύπου η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία ανακοινώνει ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ «συντάσσει με την Νομική της Σύμβουλο αναφορά την οποία θα καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να διερευνηθεί η διαχείριση των διασωληνωμένων ασθενών που βρίσκονται εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments