Διεθνή

Οι 10 πιο εκπληκτικές λιμνοθάλασσες στον κόσμο

Οι 10 πιο εκπληκτικές λιμνοθάλασσες στον κόσμο
Λιμνοθάλασσες: Αυτές οι δέκα λιμνοθάλασσες έχουν χαρακτηριστεί ως οι πιο όμορφες στον κόσμο.

Οι λιμνοθάλασσες επιλέχθηκαν βάσει της δημοτικότητάς τους στους χρήστες του Instagram, από το JW Marriott Venice Resort and Spa. Ο κατάλογος είναι γεμάτος με μερικά από τα πιο ήσυχα σημεία στον κόσμο. Θα σας κάνουν να θέλετε να σταματήσετε ό, τι κάνετε, να μαζέψετε τις βαλίτσες σας και να φύγετε αμέσως για μια βουτιά.

1. Η μπλε λιμνοθάλασσα, Ισλανδία

View this post on Instagram

A post shared by DAILY TRAVEL DESTINATIONS (@dailytraveldestination)

Με πάνω από 100.000 δημοσιεύσεις στο Instagram σε αυτό το εκπληκτικό σημείο, το εικονικό Blue Lagoon είναι ο ηγέτης σε αυτή τη λίστα.

Το μπλε κόσμημα της Ισλανδίας, η Μπλε Λιμνοθάλασσα είναι ένα απόλυτο must-see για τους επισκέπτες της χώρας. Η τεχνητή λιμνοθάλασσα θερμαίνεται από έναν τοπικό γεωθερμικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής σε έναν απολαυστικά εύκρατο κλίμα γύρω στους 37-39 βαθμούς Κελσίου όλο το χρόνο.

2. Jökulsárlón, Ισλανδία

Το γοητευτικά απρόβλεπτο Jökulsárlón εδραιώνει τη θέση της Ισλανδίας στην κορυφή της λίστας με τις ομορφότερες λιμνοθάλασσες. Μεταφράζεται ως «παγετώδης λιμνοθάλασσα του ποταμού» και οφείλει το όνομα του στον σχηματισμό του όταν ο παγετώνας Breiðamerkurjökull αποκολλήθηκε από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Αυτή η ψυχρή λιμνοθάλασσα είναι μοναδική για τα παγόβουνα της, που λάμπουν με ένα φανταχτερό και φωτεινό μπλε χρώμα.

3. Νησί Lord Howe, Αυστραλία

Η λίμνη κοραλλιογενών υφάλων του νησιού Lord Howe, που βρίσκεται στη Θασμανική Θάλασσα μεταξύ της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, είναι μοναδική σε αυτή τη λίστα.

Επισήμως μέρος της Αυστραλίας, η λίμνη βρίσκεται στη δυτική ακτή του νησιού και είναι ένα αδιαμφισβήτητά ξεχωριστό σημείο ομορφιάς. Σίγουρα αξίζει το ταξίδι από την ηπειρωτική χώρα για μια επίσκεψη.

4. Λιμνοθάλασσα της Βενετίας, Ιταλία

Ένας απόλυτα εμβληματικός προορισμός για τους influencer του Instagram, όπου αν δεν έχετε τραβήξει μια selfie σε ένα κανάλι στη Βενετία, σίγουρα χάνετε αρκετούς ακόλουθους.

Γνωρίζατε ότι η πλωτή πόλη της Βενετίας αποτελείται από 118 νησιά; Αυτά συνδέονται με 400 γέφυρες, οι οποίες διασχίζουν τη λιμνοθάλασσα υπογείως, δημιουργώντας τα κανάλια για τα οποία η πόλη είναι διάσημη.

Η Βενετία είναι όμορφη γιατί … ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι γνωρίζουμε ότι η είναι η πόλη για τα ζευγάρια. Ας δούμε απλώς τις φωτογραφίες και ας τις απολαύσουμε.

5. San Alfonso del Mar – Χιλή

https://www.instagram.com/p/CAvdDUtDWEF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

6. Teti’aroa, Γαλλική Πολυνησία

https://www.instagram.com/p/B0ITVPTg4sI/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το Teti’aroa είναι μια ατόλη στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού. Βρίσκεται 53 χιλιόμετρα βόρεια της Ταϊτής, αυτή η ήσυχη τοποθεσία έχει μια εκθαμβωτική λιμνοθάλασσα στο κέντρο της. Όχι μόνο ένα δημοφιλές σημείο πλέον, οι ιστορικοί λένε ότι από τον 18ο αιώνα οι αρχηγοί της Ταϊτής πραγματοποιούσαν εμπορικά παζάρια αυτόν τον γραφικό προορισμό.

7. Λιμνοθάλασσα Αιτουτάκη, Νησιά Κουκ

8. Ko Olina, Χαβάη

Σχεδόν όλοι όσοι αγαπούν τον ήλιο πρέπει να πάνε στη Χαβάη για μια εβομάδα διακοπών. Το σύμπλεγμα των νησιών έχει εκπληκτική θέα. Οι τέσσερις «λιμνοθάλασσες που μοιάζουν με κοσμήματα» του Κο Ολίνα εκτείνονται κατά μήκος της ακτογραμμής αποτελούν το διαμάντι της ευρύτερης περιοχής.

9. Comino, Μάλτα

Βρίσκεται στο νησί Comino. Σε αντίθεση με τα νεφελώδη νερά της Ισλανδίας, η λιμνοθάλασσα της Μάλτας έχει κρυστάλλινα τιρκουάζ ρεύματα που έρχονται σε αντίθεση με τους οδοντωτούς βράχους που την περιβάλλουν.

Ειδυλλιακό μέρος για ένα τσάι, το Comino είναι το μικρότερο κατοικημένο νησί της Μάλτας και δεν έχει σχεδόν καθόλου αυτοκίνητα παρά μόνο τρεις μόνιμους κατοίκους.

10. Οι λιμνοθάλασσες της Νέας Καληδονίας, Νέα Καληδονία

Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, οι λιμνοθάλασσες της Νέας Καληδονίας αποτελούν ένα από τα πιο εκτεταμένα συστήματα υφάλων. Ο μακρύτερος ύφαλος που λειτουργεί και ως φυσικό φράγμα στον κόσμο, φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία ειδών κοραλλιών και ψαριών, μαγγρόβια και μερικές εκπληκτικές δομές υφάλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments