Οικονομία

ΗΠΑ: Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των startups με Έλληνες ιδρυτές

ΗΠΑ: Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των startups με Έλληνες ιδρυτές
ΗΠΑ: Ολοένα και περισσότερες είναι οι startups που έχουν με Έλληνες ιδρυτές που έχουν αναπτύξεις δραστηριότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ολοένα και περισσότερες είναι οι startups που έχουν με Έλληνες ιδρυτές που έχουν αναπτύξεις δραστηριότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η  Silicon Valley προσφέρει επί δεκαετίες γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών και κατά συνέπεια προσελκύει επιστήμονες και νέους επιχειρηματίες απ’ όλες τις γωνιές κόσμου. Από αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον, δεν λείπει το ελληνικό στοιχείο, με πολλούς Έλληνες και Ελληνοαμερικανούς ιδρυτές νεοφυών εταιρειών να δραστηριοποιούνται στην περιοχή και, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της μελέτης, μια νεοφυής επιχείρηση με δραστηριότητα και στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ μπορεί να αξιοποιήσει πλήθος πλεονεκτήματα και να πετύχει τους καλύτερους όρους χρηματοδότησης και ίσως και εξαγοράς.

«Κατά τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των startups με Έλληνες ιδρυτές που έχουν αναπτύξει δραστηριότητα γενικά στις ΗΠΑ, κυρίως σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Βοστώνη, το Λος ‘Αντζελες και το Όστιν (Τέξας)» όπως αναφέρει η μελέτη και με στόχο τη θεμελίωση μίας οικονομικής γέφυρας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ ξεκινάει σήμερα, Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, η οκταήμερη επίσκεψη στη Βοστώνη και το Σαν Φρανσίσκο, του υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη και του υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστου Δήμα.

Σκοπός είναι να τεθούν οι βάσεις για μια πιο συστηματική και ουσιαστική θεσμική παρουσία της Ελλάδας στην κοιτίδα της τεχνολογίας με το εκεί οικοσύστημα και οχήματα σε αυτό το ταξίδι των δύο υφυπουργών είναι το Elevate Greece, η επίσημη ψηφιακή πύλη για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, που παρουσιάζει το εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας και τα παρεχόμενα εξειδικευμένα κίνητρα, και το Enterprise Greece, η  Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments