Οικονομία

Τζεντιλόνι: Αυστηροί έλεγχοι στα εισαγόμενα προϊόντα

Τζεντιλόνι: Αυστηροί έλεγχοι στα εισαγόμενα προϊόντα
Τζεντιλόνι: Αυστηρούς ελέγχους στα εισαγόμενα προϊόντα CBAM ήταν η απάντηση του Πάολο Τζεντιλόνι σε 12 ευρωβουλευτές.

Αυστηρούς ελέγχους στα εισαγόμενα προϊόντα CBAM ήταν η απάντηση του Πάολο Τζεντιλόνι σε 12 ευρωβουλευτές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ευρωβουλευτής της ΝΔ και ΕΛΚ κ. Μαρίας Σπυράκη, ανέφερε τα εξής : «Σταδιακά κατά τη διάρκεια δεκαετούς περιόδου, αρχής γενομένης από το 2026, ο Μηχανισμός Συνοριακής Προσαρμογής Άνθρακα (Carbon Border Adjustment Mechanism-CBAM) θα αντικαταστήσει τη δωρεάν κατανομή δικαιωμάτων στο πλαίσιο του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών της ΕΕ στους τομείς του CBAM», επιβεβαιώνει ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι, «στέλνοντας μήνυμα και προς τη βιομηχανία της ΕΕ, αλλά και προς τη βιομηχανία τρίτων χωρών που εξάγει προϊόντα στην ΕΕ τα οποία εντάσσονται στο CBAM».

Αυτό αναφέρει ο κ. Τζεντιλόνι στην απάντηση που έδωσε σε ερώτηση 12 ευρωβουλευτών, μεταξύ αυτών και η κ. Σπυράκη, «για τα μέτρα της Κομισιόν που διασφαλίζουν τη δίκαιη εφαρμογή του Μηχανισμού Συνοριακής Προσαρμογής Άνθρακα και ισότιμους όρους ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών της ΕΕ και των ξένων εταιρειών».

Όπως αναφέρουν οι ευρωβουλευτές στην ερώτησή τους μεταξύ άλλων «ο Μηχανισμός Συνοριακής Προσαρμογής Άνθρακα (CBAM) αποτελεί σημαντική πτυχή της κλιματικής επανάστασης της ΕΕ και σημαντικό βήμα προόδου για την αποφυγή της διαρροής CO2 από την ΕΕ» και «θα πρέπει να ενθαρρύνει τις χώρες εκτός ΕΕ να μειώσουν τις εκπομπές τους και να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου της συμφωνίας του Παρισιού για περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη στον 1,5 °C».

Ο κ. Τζεντιλόνι, στην απάντησή του, τονίζει ότι «η ΕΕ θα πρέπει να εκφράσει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι οι παραγωγοί τρίτων χωρών εξάγουν προϊόντα χαμηλής έντασης εκπομπών στην ΕΕ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments