ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Θεόδωρος Ρουσόπουλος
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Δημήτρης Βίτσας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Ρουσόπουλος – Βίτσας στο pagenews.gr: Τι λένε για εκλογές του ΚΙΝΑΛ και VIP ΜΕΘ

Ρουσόπουλος – Βίτσας στο pagenews.gr: Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Βόρεια Τομέα Αττικής κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος και ο πρώην υπουργός και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Βίτσας, σχολίασαν τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, πως πρέπει να γίνονται οι εσωκομματικές εκλογές στα κόμματα, για τις δημοσκοπήσεις, τις VIP ΜΕΘ και άλλα ζητήματα.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Βόρεια Τομέα Αττικής κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος και ο πρώην υπουργός και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Βίτσας μίλησαν στο pagenews.gr και την εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, όπου σχολίασαν τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, όπως οι εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής, για τις εσωκομματικές εκλογές των κομμάτων, τις VIP ΜΕΘ κ.α.

Ρουσόπουλος – Βίτσας στο pagenews.gr: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Για το εν λόγω ζήτημα ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε: “Κάθε τι που οδηγεί στις ρίζες της πολιτικής, δηλαδή το να επανευρίσκουμαι το ενδιαφέρον μας για τα πολιτικά τεκταινόμενα μέσα από διαδικασίες όπως αυτή η διαδικασία που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Κίνημα Αλλαγής είναι σίγουρα πολύ σημαντικές. Είμαστε μια χώρα η οποία ζει με την πολιτική αιώνες τώρα, πέραν του ότι ασχολούμαστε όλοι οι παρευρισκόμενοι σε αυτά τα παράθυρα με την πολιτική. Η πολιτική γνωρίζουμε πολύ καλά είναι η καθημερινότητά μας, η ζωή μας, τα όνειρά μας. Υπό αυτή την έννοια το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον, πρώτη παρατήρηση. Δεύτερη παρατήρηση όλη η συζήτηση ξεκίνησε γιατί είχαμε μεγάλη συμμετοχή, σημαντική συμμετοχή σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία την εσωκομματικών του ΠΑΣΟΚ, Κινήματος Αλλαγής, περίπου 50 με 60 χιλιάδες άνθρωποι παραπάνω, αλλά αυτό έχει οδηγήσει νομίζω σε κάποια λανθασμένα συμπεράσματα. Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά αλλά η δική μου η αντίληψη είναι ότι οι συμμετέχοντες είναι ήδη ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στην πλειονότητά τους, δημιουργείται μια αίσθηση ενδιαφέροντος και μια κινηματική διαδικασία κυρίως για το λόγο που σας είπα αλλά και την πρόσφατη απώλεια της επί χρόνια αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά , η οποία συνοδεύεται από συναισθηματισμό απολύτως δικαιολογημένο, μια νέα γυναίκα που πάλεψε πάρα πολύ στη ζωή της, με μια ασθένεια από την οποία έφυγαν και οι δύο γονείς της, αφήνοντας πίσω τα παιδιά της και μια παρακαταθήκη στο κόμμα της γιατί να μην ξεχνάμε η Φώφη Γεννηματά εγώ μάλιστα είχα αρθρογραφήσει πριν κάποια χρόνια που αυτή ήταν υποψήφια και εγώ ήμουν εκτός πολιτικής λέγοντας ότι δεν ήταν ένας εύκολος αντίπαλος, είχε πάρει το κόμμα της σχεδόν στα τάρταρα στο 4% και διπλασίασε το ποσοστό στις τελευταίες εκλογές….”.

Ο κ. Βίτσας απάντησε τα εξής: “Ο κ. Ρουσόπουλος εκτός από έμπειρος πολιτικός και κυβερνητικός παράγοντας για πολλά χρόνια είναι και πάρα πολύ έμπειρος δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ και της πολιτικής ανάλυσης. Οπότε σέβομαι πάρα πολύ αυτά που είπε τα οποία προσεγγίζουν πάρα πολύ την αλήθεια αυτών που συμβαίνουν. Θεωρώ φυσικό κάθε πολιτικό κόμμα να θέλει να γίνει ένα μεγάλο κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής αφού πέρασε μέσα από αλλαγή επωνυμίας κτλ βεβαίως θα έχει τη φιλοδοξία να επανέλθει στην πολιτική εκπροσώπηση αλλά και την πολιτική πίεση των προηγούμενων δεκαετιών, αλλά να μην ξεχνάμε ότι και το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει τη θέση της Ένωσης Κέντρου τη δεκαετία του’70 και ιδιαίτερα τη δεκαετία του’80. Οπότε η δική μου σκέψη είναι να περιμένουμε λιγάκι. Γιατί τα κόμματα δεν κρίνονται μόνο με τις διαδικασίες αλλαγής του προέδρου τους, βεβαίως 50.000 παραπάνω ψήφοι σε σχέση με την προηγούμενη εκλογή είναι ένα σημαντικό ποσοστό και αν θέλετε και την άποψή μου έχει και θετικά στοιχεία. Διότι το γεγονός ότι ένα μέρος του κόσμου κινητοποιήθηκε να πάει να πάρει μέρος σε αυτές τις εκλογές όπως τις κάνει το Κίνημα Αλλαγής, αλλά εκεί που κρίνονται τα κόμματα και οι ηγεσίες τους κατά κύριο λόγο είναι στη στάση που παίρνουν απέναντι στα προβλήματα…”.

Ρουσόπουλος – Βίτσας στο pagenews.gr: Πρέπει να εκλέγεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση;

Ο κ. Βίτσας σημείωσε: “ Στις 24 με 27 Φλεβάρη θα γίνει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στα άλλα θα εγκρίνει και τις καινούριες καταστατικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εκεί θα λυθεί και αυτό το θέμα. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η δημοκρατία σε ένα κόμμα εκφράζεται με πολλούς τρόπους, δηλαδή ένα αν λειτουργούν οι οργανώσεις, αν συμμετέχουν τα μέλη του και οι οπαδοί του στη διαμόρφωση της πολιτικής του κατεύθυνσης και της πολιτικής του γραμμής και για αυτό το λόγο προτιμάω ο ηγέτης, ο πρόεδρος του δικού μας κόμματος να βγει από ένα συνέδριο που δεν είναι μικρό το ποσό των ανθρώπων….”.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ο κ. Βίτσας: “Ξέρετε κάποτε εδώ και πάρα πολύ καιρό υπάρχει αυτό το σύστημα σε ορισμένα κόμματα και αριστερά κόμματα στον κόσμο, ας πούμε για παράδειγμα στο εργατικό κόμμα της Αγγλίας. Εγώ θεωρώ ότι το βασικό είναι ποιες είναι οι αρμοδιότητες του προέδρου, πως τις ασκεί και πως εκλέγεται….”.

Ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε: “Καταρχάς να πούμε ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου όντως αυτός εξελέγη από τη βάση του ΠΑΣΟΚ τότε, μιλάμε για το δαχτυλίδι που του μεταβίβασε με πανηγυρικό τρόπο ο Κώστας Σημίτης, τέτοιες μέρες ήταν το 2003 όταν λίγους μήνες πριν από τις εκλογές και πήγε στο λαό εν συνεχεία του ΠΑΣΟΚ και ψηφίστηκε ως μοναδικός υποψήφιος, δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος. Το λέω γιατί πρέπει να θυμόμαστε καλά τις διαδικασίες….”.

Πως πρέπει να γίνονται οι εσωκομματικές εκλογές στα κόμματα;

Ο κ. Ρουσόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε: “Θα πω το εξής, και στις εκλογές του 2009 και στις επόμενες που ακολούθησαν το 2015 που ξεκινήσαμε και το 2016 που τελειώσαμε είχα πει ότι πρέπει να είναι γνωστό το ορισμένο σώμα των ψηφοφόρων. Τι εννοώ γνωστό, δηλαδή 15 μέρες πριν, μια εβδομάδα πριν να έχει κλείσει ο κατάλογος των ψηφοφόρων…”

Οι εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής και οι δημοσκοπήσεις

Ο κ. Βίτσας είπε: “Κοιτάξτε αυτή ήταν μια πρώτη ανακοίνωση η οποία είχε και λίγο περιπαιχτικό λόγο αλλά απεικόνιζε και την πραγματικότητα, δηλαδή και μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ήταν λόγω των δημοσκοπήσεων, παραλίγο να μας πείσουν όλους ότι ο Ανδρέας ο Λοβέρδος θα έβγαινε πρώτος, δεν βγήκε τελικά. Βασικά ήθελε να πει εκείνη η ανακοίνωση ότι πρόκειται για εσωκομματικές διαδικασίες ας φροντίσουν τα του οίκου τους…”.

Ρουσόπουλος – Βίτσας στο pagenews.gr: Υπάρχουν VIP ΜΕΘ;

Ο κ. Βίτσας για το συγκεκριμένα ζήτημα είπε: “Εγώ αυτό που θεωρώ ότι είναι καθαρό ή πρέπει να είναι καθαρό είναι ότι θα πρέπει να ελεγχθεί η καταγγελία και θα έλεγα με ένα τρόπο ουδέτερο και αντικειμενικό να λέει υπάρχουν ή δεν υπάρχουν. Αν υπάρχουν εγώ θεωρώ ότι αυτό δεν είναι ένα καλό πράγμα και δεν δίνει καλό σήμα στην κοινωνία αυτό είναι το βασικό ζήτημα, μακάρι λέω να μην υπάρχουν….”.

Ο κ. Ρουσόπουλος τέλος,τόνισε: “ Κοιτάξτε πέραν του ότι μια τέτοια κατάσταση είναι προσβλητική για τους γιατρούς όπως ορθώς είπε ο υπουργός Υγείας φυσικά είναι προκλητική για το πολιτικό σύστημα και δείχνει όχι απλώς πολιτικό λάθος, θα έδειχνε πολιτική ανοησία. Τέτοια πολιτική ανοησία δεν την έχει κάνει η κυβέρνηση, είμαι απολύτως βέβαιος για αυτό…”.