Αθλητισμός

Εθνική Ελλάδος: Στο στόχαστρο της ΕΠΟ προπονητής θρύλος

Εθνική Ελλάδος: Στο στόχαστρο της ΕΠΟ προπονητής θρύλος
Εθνική Ελλάδος: Μετά την αποχώρηση του Φαν’τ Σχιπ, η ΕΠΟ αναζητά νέο τεχνικό για την ομάδα, και ήδη στο στόχαστρο έχει μπει και ένας από τους θρύλους των προπονητών.

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ ο προπονητής της εθνικής πήρε την απόφαση να μη συνεχίσει τελικά την θητεία του και αποχωρεί από την Εθνική Ελλάδος μετά και το φινάλε των προκριματικών του Μουντιάλ. Όπως είναι εύλογο, μετά την αποχώρηση αυτή η ΕΠΟ βρίσκεται σε αναζήτηση νέου τεχνικού ηγέτη για τον πάγκο της ομάδας.

Μετά από την απόφαση αυτή του Φαν’τ Σχιπ, έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και έχουν ακουστεί πολλά σενάρια προσώπων από διάφορες σχολές που είναι οι καταλληλότερες γα να δέσουν πάνω στο νέο καλούπι της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Που στρέφεται το ενδιαφέρον της ΕΠΟ

Αν υπολογίσει κανείς ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο φημίζεται για τους παίκτες που έχουν έφεση στην άμυνα, η ΕΠΟ έχει στρέψει το ενδιαφέρον της σε ποδοσφαιρική σχολή με έφεση στην άμυνα. Η κλασική σχολή του αμυντικού ποδοσφαίρου είναι η Ιταλική.

Έτσι από ότι φαίνεται ο Παναγιώτης Δημητρίου έχει αρχίσει να προσεγγίζει έναν προπονητή θρύλο. Ο λόγος για τον Μαρτσέλο Λίπι. Ο 74χρονος σήμερα Λίπι παρότι έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση εδώ και περίπου μια επταετία, παραμένει ενεργός στο παρασκήνιο κυρίως με τις εξελίξεις στη Γιουβέντους, αφιερώνοντας ωστόσο πολύ χρόνο στην προσωπική του ζωή και στη σύντροφο του με την οποία βρίσκεται μεταξύ Ιταλίας και Αγίου Δομήνικου.

Ο Λίπι δήλωσε ανοιχτός σε πρόταση

Τις προηγούμενες ημέρες χτύπησε το τηλέφωνο του Λίπι. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ένας στενός του συνεργάτης και καλός του φίλος τον ενημέρωνε για το ενδιαφέρον της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας προκειμένου να γίνει μία συζήτηση εφ΄όλης της ύλης τόσο για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ενεργό δράση.

Ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου άκουσε με προσοχή όλη την πρόταση και δήλωσε πως είναι ανοικτός για να γίνει μία εφ όλης της ύλης συζήτηση με συγκεκριμένες πλέον σταθερές. Εάν οι επαφές θα ευωδοθούν και εάν καταλήξουν κάπου, αυτό δεν το γνωρίζει κανείς.

Μερικά στοιχεία από την απίστευτη ποδοσφαιρική καριέρα του Λίπι

Ο Μαρτσέλο Λίπι έβαλε τέλος στην προπονητική του καριέρα πριν από 7 χρόνια έχοντας κατακτήσει σχεδόν όλους τους τίτλους τους οποίους διεκδίκησε, με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 με την Ιταλία στα γήπεδα της Γερμανίας.

Αποσύρθηκε μετά την κατάκτηση του τρίτου πρωταθλήματος στην Κίνα με την Γκουανγκζού το 2006. «Η καριέρα μου ολοκληρώνεται εδώ. Έφτασα πλέον σε μια ηλικία που δεν θέλω να προπονώ. Θα παραμείνω στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλά σε άλλο πόστο. Αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι» τόνισε ο Λίπι μετά την ισοπαλία με την Σαντόνγκ, η οποία εξασφάλισε στην ομάδα το 4ο συνεχόμενο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Ο Λίπι με τη Γιουβέντους σε 5 χρόνια κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και το Τσάμπιονς Λιγκ του 1996. Μετά το σύντομο πέρασμα του από την Ιντερ το 1999, επέστρεψε στο Τορίνο και κατέκτησε με την Γιουβέντους άλλα δύο πρωταθλήματα. Κορυφαία στιγμή η κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου το 2006. Είναι ο μοναδικός Ιταλός προπονητής που έχει κατακτήσει Παγκόσμιο Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments